renovering

Måla om i sovrummet och skapa en lyxig hotellkänsla

Jag planerar att måla om i mitt sovrum framöver. När det gäller val av färgnyans och just i sovrum är det populärt med mjuka, varma färger och  även kalla nyanser  som skapar  ett lugn men ändå uppfriskande atmosfärer i sovrummet.

Det kan nog aldrig bli fel med neutrala, benvita och mjuka grå färger. Är du en person som inreder med färg? Människor med självförtroende och låter det synas i färgval i sitt hem med sin inredning, väggar med färg ger en sådan ombonad känsla tycker jag.  

Så hittar du rätt målarfärg för ditt hem

Jag och min syrra har samma färg i vårat hem och vi hade samma blandning på färgen med resultatet blev inte det samma. Hemma hos henne blev det greige och hos mig blev det mer grått, så det slutade med att färgen behövdes blandas om lite för att passa mitt hem.

För att slippa missöden med att man behöver måla om en extra gång kan jag verkligen rekommendera att testa färgen först på väggen. Normalt sätt om man testar med färg behöver man vänta till färgen torkat för kunna se resultatet men färgföretaget Klint som säljer målarfärg och målarredskap har provark som är handmålade ark med riktig målarfärg som du kan klistra på vägen och som du kan flyttar runt på olika väggar för känna av färgen. Smidigt, väger lite och kostar endast 20 kr styck, mindre slöseri med färg och mer hållbart.

3 Green Bedroom Ideas - Create a Calming Oasis in Your Interior
Källa, pintrest

Måla om ditt hem som amatör mina bästa tips

Det är inte målningen tar inte så mycket tid som du tror, däremot är förarbetet trist och pyssligt och kräver extra timmar man inte alltid räknat med. Därför rekommenderar jag att göra förarbetet en dag och målningen en annan dag, så gör iaf jag. 

Börjar du tidigt på morgonen kan du måla lager 2 på samma dag då färgen är övermålningsbar på 4 h, vilket är riktigt fort. Så då kan du ha målat om ditt hem på 2-3 dagar inkl förarbetet trots att du är amatör/nybörjare på att måla. Varför jag tipsar att dela upp arbetet är att tejpa är ganska så tråkigt och blir det för mycket tid på det är det stor risk att man slarvar och grundarbetet är avgörande för slutresultatet.

Källa, pintrest

Måla ditt hem i ton i ton

Klints målarfärger går att måla på många olika underlag och jag tycker det är riktigt snyggt att måla in hyllor och möbler i samma färg som väggen. Det ger en sömlös känsla som smälter in väl, detta knep är väldigt användbart på mindre ytor som man vill ska se större.

Har du exempelvis ett litet sovrum kan det bli riktigt fint att ha hyllor i samma färg som väggen. Det blir mer diskret och det du har på hyllorna poppar lite extra. Ett annat alternativ är att välja en färg som är inom samma färgpalett. 

Detta är något som jag planerar själv att göra och jag tycker det ger en exklusiv känsla till rummet som att det är skräddarsytt. Det är även riktigt snyggt att måla om lister i en kulör inom samma färgpalett. 

Matcha väggarna med textilier i härliga nyanser

Just i sovrummet är det praktiskt att ha mörkläggande gardiner och gärna sådana som går från taket. Man ska inte underskatta textilers inverkan i ett hem. Investera i en vacker sänggavel i tyg, stora kuddar och härligt överkast samt filt. Lager-på-lager-teknik gäller inte bara för kläder, utan funkar lika bra inom inredning! 

Placera gärna en stor fotölj, sängbänk där du kan placera kuddarna när det är dags att sova. 

När du har målat klart kom ihåg att återvinna förpackningarna, färgerna och så vidare. Penslar och så vidare kan du rengöra och spara till nästa målning eller om du har en vän som kanske blir inspirerad att måla så kan dom användas i andra hand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.