Uncategorized

Lär dig om mer om Champagne på en champagneprovning

I samarbete med Happyday.se 

Tycker du om Champagne och kanske vill lära dig mer om Champagnes lyxiga dryck som passar vid alla tillfällen, så kan en champagneprovning vara något för dig. Visste du att det är hela 49 000 000 bubblor i en flaska? Visst är det fantastiskt! 

Jag älskar champagne och jag unnar mig gärna ett glas då och då. Jag väljer det framför Cava och prosecco alla gånger i veckan. Men vad är det för skillnad på Champagne och Cava? Det är något jag fick lära mig på Champagneprovningen i Stockholm via Happy-day! Utöver smaken så tycker jag att man ser att det är en tydligare bubbel sting i mitten av glaset.

 

Lär dig mer om Champagne på en Champagneprovning

Champagne är inte så dyrt som man kan tro, på provningen fick vi prova olika prisklasser av Champagne och fick lära lukta oss till vad vi kände för dofter. När du provar Champagne så ska du inte snurra runt glaset som man gör med vin, för då försvinner bubblorna utan mer lukta, gärna flera gånger. Vi känner mycket smak via lukten, spännande!

Jag har en bok om champagne hemma då det är mitt intresse, precis som min väns!

Champagneprovning i regi med Fredrik Schelin som skrivit boken Champagne – 49 miljoner bubblor i en flaska. Som är en bok som jag äger och som jag hade läst på i inför provningen hade jag läst på i min bok, men det är egentligen inget du behöver göra för du behöver inga förkunskaper om Champagne. 

 

Att gå på en champagneprovning är verkligen något som passar alla åldrar, det var allt från par unga som äldre, vänner, champagne för alla. Här kan du boka en Champagneprovning i din stad i Sverige. Perfekt som present, upplevelse till alla åldrar och du finner alla upplevelser hos Happy-day.se 

Vilken champagner tycker jag om? 

Efter ha provat några utvalda champagner på champagneprovningen så  fick jag svaret som jag redan visste, att jag föredrar torr champagne.Just med brödiga champagner som Moët är inte min melodi utan jag föredrar mer åt Pol roger som är torr, men jag tycker även om Gula änkan som är mer fruktig och Dom Perignon med många fler. 

 

Vill du börja samla på Champagne?

Jag vill inte gå in för på detalj, men funderar du att börja spara på champagneflaskor så får du lära dig om förvaring och hur du bör tänka vid val av flaskor. Det är nämligen inte alla champagnesorter som är värda att spara på!

 

(2) Comments

  1. Ååå vad spännane 🙂 jag vill också

    1. Du får boka in med Happy day 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.