Klädbutikerna stänger ner och jag reflekterar över svaret varför

Butikerna stänger ner en efter en läste jag precis i e-handel.se en sajt jag ofta burkar läsa några gånger per månad.  Läs artikeln jag tänker på här...

Det sägs att det beror på att det är all e-handel som gör att all butiker behöver stänga, vilket jag tycker är tråkigt. Men den jag berätta vad jag tror driver till detta,  nämligen att butikerna på stan sällan kan hålla tillräckligt med lager att varor. Så även om man vill shoppa så är varorna slut. Personligen föredrar jag handla i butik för jag vill vara nöjd direkt. Men det är några aspekter att ha i åtanke varför priset trissas upp lite i butik.

Den största kostnaden för driva butiken tror jag ligger i hyran, hur ofta går du inte i en butik som är underbemannad? Nästan jämt, förutom på Hm där går det undan att få hjälp!

Visste ni att hyran butikslokal i Sturegallerian ligger på 12-14 000kr kvadratmetern? Jisses!  Det vet jag för att jag var och kikade på en lokal där. Förstår ni hur mycket man behöver sälja för ens täcka in hyreskostnaden. Då frågar jag mig själv, vad ger mig Sturegallerian för “lilla extra”? Marknadsför dom min butik mycket? Är det verkligen så “flott där”? finns knappt en enda kundtoalett, tror inte det finns. Det är sonika bättre köpa en lokal på Östermalm där det inte är lika hutlös hyra.

Det butikerna inte har tänk på att dom måste tillföra något för kunden som tar sig tid att komma dit, kassapersonalen behöver inte stå och prata med varandra utan dom kan serva kunderna. Jag hade gärna sett mer “Showroom” man testar och får 24 timmars leverans hem med nya kläder! 

Det är sällan rabatter, kombinationsrabatter osv, på det kostar det dyrare handla i butik många gånger. Det blir lite som att gå på bio, är bion inte tillräckligt påkostad och bra duger det bättre att se hemma några månader senare! 

Det har för mig kommit till en punkt där jag främst handlar mina kläder utomlands eller på butiker på stan jag vet håller samma priser i butik och online. Jag har ingen rak kropp, jag har höfter, långa ben, byst, jag känner väl inte alltid det är så roligt behöva handla hem 2 av varje storlek när jag handlar online. Det är ännu ett problem e-butiker har, tomt på lager för många köper 2 av varje för att testa!

Som det fortsätter nu så kommer det snart inte finnas mycket butiker på stan.Vi får hoppas människor uppskattar att arbeta på lager för där lär det behövas personal.  

1 comment / Add your comment below

  1. Butikerna har lägre och vikande lönsamhet i det segmentet. Haute couture berörs inte av detta. Håller med dig att det är mycket roligare att handla i butik

Kommentera