Uncategorized

Klädbutikerna stänger ner och jag reflekterar över svaret varför

Butikerna stänger ner en efter en läste jag precis i e-handel.se en sajt jag ofta burkar läsa några gånger per månad.  Läs artikeln jag tänker på här...

Det sägs att det beror på att det är all e-handel som gör att all butiker behöver stänga igen. Vilket jag tycker är tråkigt men och i detta inlägg tänkte jag berätta vad jag tror det blir mer och mer butiksdöd. 

För utplockat:  Jag upplever att butikerna på stan sällan kan hålla tillräckligt med lager att varor i de storlekarna som går åt mes. Så även om man vill shoppa så är varorna slut. Personligen brukade jag föredra att handla i butik IRL för jag vill vara nöjd direkt. Veta att det passar osv.  Dock är det ofta lite dyrare i butik och det gör att jag många gånger vänder mig till att handla kläder online.

Den största kostnaden för driva klädbutik IRL tror jag ligger i hyran, hur ofta går du inte i en butik som är underbemannad?  Hyrorna behöver sänkas om butiker ska kunna överleva!

Visste ni att hyran butikslokal i Sturegallerian ligger på 12-14 000kr kvadratmetern?

Kundresan: Butikerna i ILR inte har tänk på att dom behöver tillföra något extra för kunden som tar sig tid att komma dit. Tex så behöver inte kassapersonalen behöver stå och prata med varandra, utan fokusera på att ge service till sina kunder.

Showroom kommer bli det nya: Jag hade gärna sett mer ”Showroom” man testar och får 24 timmars leverans hem med nya kläder! Jag brukar prova kläder och handla online.

Bättre priser att shoppa online:
Det är sällan rabatter, kombinationsrabatter osv i butik. På det kostar det dyrare handla i butik många gånger. Det blir lite som att gå på bio, är bion inte tillräckligt påkostad och bra duger det bättre att se hemma några månader senare!

Rabattkoder och snabba leveranser:

Jag har numera börjat handla allt mer online för spara in tid, få dom sakerna jag vill ha utan att det är slutsålt. Ett bra tips är att kombinera sin shopping med att spana in NextDeal.se och använda sig av rabattkoder till den butiken du tänkt handla ifrån. Det kan bli en hel del pengar att spara in faktiskt.

Butiksdöden kommer fortskrida…

Som det fortsätter nu så kommer det snart inte finnas mycket butiker på stan.Vi får hoppas människor uppskattar att arbeta på lager för där lär det behövas personal. Nu har det kommit smart teknik med med robotar som packar varorna med så kanske det blir personal som blir utan arbete på sikt. Men förhoppningsvis blir det mer showroom på stan och så handlar vi online efter att provat! Vissa butiker erbjuder även tygprover och prover. Och som tur är det alltid 14 dagars öppet köp när man handlar online.

Shoppar du hellre i butik eller online?

En kommentar

  • B B

    Butikerna har lägre och vikande lönsamhet i det segmentet. Haute couture berörs inte av detta. Håller med dig att det är mycket roligare att handla i butik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *