Invigningen av Östermalms saluhall

Igår var jag på invigningen av Östermalms saluhall. Eventet började klockan 19 och det var lång ringlande kö. Det började med att vi fick hänga av oss jackorna, sedan var det press fotografering som jag undvek denna gång. Vi fick gå på en glittrande matta och trumspel. När vi anlände bjöds det på bubbel.

 

Efter Petra Mede hållit invigningstal så började bjudningarna kring lokalen av plockmat. Lisas Elmqvist dom bjöd på ostron, såååå goda. Riktig hög nivå på dom och hela tre stycken slank ner. Men även räkor på bröd var superb, vilka räkor det blev några av dom med. Det blev en hel del annat gott med…

Så gott det ser ut, jag kommer köpa hem! Roligt att man får med keramikform!
Ser ni det vita? Det är vit aubergine, så spännande!

Renoveringen av Östermalm saluhall har varit en längre tid och det såg verkligen fint ut. Tanken var att det skulle se ut som förr och det har varit svårt arbete få fram färgkoder osv men att modern teknik skulle nu mera finnas.

Jag älskar delikatesser och ni kan förstå att det fanns en hel del ost för mig att provsmaka. Jag bor några minuter ifrån saluhallen och har under renoveringen handlat i den tillfälliga byggnaden. Jag måste säga att den nya utformningen blev riktigt fint, jag hade inga förväntningar men jag imponerad av att dom valt bygga restauranger med ingång från utsidan så att hela området får mer liv på kvällstid. Ser framemot kommande AW:s. Det finns en gratis tidning om bygget i lokalen som ni kan ta hem och läsa mer ingående om bygget.

Jag är en person som tycker det är intressant med Östermalmshistoria, även fast jag inte växt upp där. Men jag har vuxit i liknande område fast i Norrköping och där fanns den även en hel del historia. Bara det att en släkting arbetat som tjänsteflicka i vårt villa som ung. Historia om hur Sverige var förr är intressant och det gör det värt ett besök i Östermalmshallen bara för den delen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.