Karriär

Inreda kontor med feng shui

Samarbete med Bbsmöbler.se

Vi spenderar mycket tid på våra kontor och jag arbetar bättre om det känns trevligt att komma dit. Det är viktigt att det är rent och fräscht med bra arbetsytor  och papper ska vara i ordning. Att behöva spendera tid leta efter saker är helt onödigt.

När det gäller Feng shui på kontor

Är det att inredningen ska vara minimalistisk, här slipper du se stora drösar av papper. Stressa runt för att hitta det du behöver. Var sak har sin plats. När du kommer in på ett sådant kontor känner du genast en harmoni. Tänk lite att komma till ett spa vs komma till ett kontor på en kommun, hur vill du känna?

Jag vill gärna känna att jag sitter i en inspirerande arbetsmiljö med få störmoment.  Enkla medel för att skapa mer sådan känsla kan vara att köpa en fin tapet till kontoret och kombinera det mer bra kontorsmöbler.

Jag tycker att William Morris har spännande tapeter som skulle passa hos oss 

Växter viktig del i ett harmoniskt kontor

Grönt, grönt, grönt, inte är det bara fint med växter men det ger oss bättre luft, här kan du välja bort traditionella krukor utan satsa på mer designkänsla.

Hos Bbsmöbler. kan man köpa begagnade kontorsmöbler för alla typer olika verksamheter. Dom har tillverkare från Kinnarps, Edsbyn, Horreds, Ikea, Martela med flera. Det är väldigt smart att kunna spara in pengar på detta, för tex hur mycket slits ett arkivskåp? Det är för övrigt något vi behöver köpa in, det är viktigt skydda papper man har mot eventuell brand. Som nystartat företag är varje sparad krona värd! Trots det så viktigt att ha ett snyggt kontor och en stilren helhet.

En del av kontoret tycker jag ska vara anpassad för fika, här ska finnas en kaffe och testation och kylen ska vara full med kylda drycker och vin.  För att lagret aldrig ska ta slut är det även där viktigt med bra förvaring med tex en hylla med skjutdörrar.

Kontoret ska gärna ha ett rum som känns som ett skönt vardagsrum med snygga sittmöbler, tänk lounge på finare hotell. Just my taste! Tyvärr är det ofta så att kontor glöms bort och görs i ett navs, men varför inte finna någon som älskar inredning och ge den en bonus för att piffa upp det lite? Faktum är att dina anställda troligtvis kommer prestera bättre i sitt arbete när dom får arbeta i en mer stimulerande arbetsmiljö!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.