Resor

Innan restriktionerna släpper är det prisvärt boka resor

Igår talade jag med en vän som berättade att vi borde boka en resan så fort som möjligt innan priserna stiger inför i sommar för snart börjar det lätta på restriktionerna med Covid och resor. Nu har de flesta människor känt sig isolerade att dom snart inte längre får nog och vill ut och resa. Min vän försäkrade mig att det går att boka av resan om det inte skulle kunna gå att resa. 

Är du en person som älskar vara på resande fot?

Jag personligen att jag är ingen person som reser så mycket faktiskt, sist när jag reste till Barcelona ville jag typ hem till vardagen haha. Men det kan berott på att det var en renovering som pågick i huset vi bodde i. Det gick liksom inte ta en sovmorgon till klockan 12 efter ha varit ute sent en vardag. Men jag är väldigt bekväm, jag orkar liksom med låg standard och mecka med flygbuss. Jag vill ha taxi, 4-5 stjärniga hotell och så vill jag ha med stora väskan med alla saker. Jag vill liksom ha med min fön, mitt hårschampo, ja min skönhetsritual helt enkelt. 

 

Hur stor reskassa behöver man på en resa?

När jag var ung så brukade jag tycka att cirka 5000 kr räckte gott och väl på en vecka men nu är det inte riktigt så längre. På en vecka tycker jag det behövs ungefär 10 000 kr och det är då exklusiv shopping. En gång var jag i Usa och då var det till stor del en shoppingresa då vi besökte några outlets, här kan man verkligen gå plus. Men man vet aldrig riktigt hur mycket pengar och som tur är går det numera få utbetalningar på lån på helger då många långivare använder sig av direktbetalning inom några minuter eller Swish betalningar. Snabblan24.nu är en bra hemsida som jämför lån och fokus på snabba utbetalningar. Passar dig som söker lån snabbt, billigt och vill ha som en extra försäkring tex för oförutsägbara utgifter på en resa! Ett tips för hålla lägre reskassa är att hyra ett hotell med kök, alltså en studio hotellrum. Det är så himla bekvämt att ha plats för göra sin egna frukost, lunch och kyla vin osv.

 

Dags att planera resa 2021 

Men nu känner jag faktiskt för att resa igen och jag önskar att jag hade en vän som kunde följa med och arbeta från distans med från utlandet. Jag kan se framför mig hur produktiv jag skulle bli. När jag är i värmen där det är sol så vaknar jag tidigare, jag rör på mig mer och somnar som en stock. Jag tror det är klimatet som passar mig bra, svensk värme däremot utan AC går helt bort. Det är plågeri är, jag måste ha svalt i butiker i mitt hem etc.Det är dags att köpa en AC nu för att inte bli utan i sommar då jag kastade min förra. Men vem vet, det kanske blir en minisemester, men det är inte så tokigt det heller. Nu ska jag kika runt vad som erbjuds och drömma mig bort till sol och värme!

Några bra resetips

  • Boka i resan i god tid
  • Kolla upp vaccinationer i god tid
  • Lär dig landets seder, så du exempelvis inte gör något olagligt
  • Ha en flexibel resebudget
  • Planera outfits i förväg och gör rum för ev shopping!
  • Teckna bra försäkringar!
  • Ta med bekväma skor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.