Karriär

Influencer karriären som mammabloggare

Samarbete med barnförsakring.se

Är det något som mammor med barn tycker om väldigt mycket är det att prata om sina barn. Man kan tro att när dom möts i parken att dom ska prata om det spännande som hänt i livet men nej det barn det pratas om har jag fått veta av flertal mammor.

Dom bästa momblogger hashtags popular on Instagram, Twitter, Facebook, Tumblr:

  • #momblogger – 42%
  • #momlife – 16%
  • #momsofinstagram – 9%
  • #motherhood – 7%
  • #mom – 5%
  • #momblog – 4%
  • #blogger – 3%
  • #love – 3%

Mammabloggar som delar den ofiltrerade sidan av moderskapet med ärliga råd, kreativ inspiration och en mer lättsinnig inställning till föräldraskap. Det finns så oerhört mycket att skriva om, som tex barnförsäkringar, klädtips med mera. Det är nog svårt att få torka på ämnen till bloggen och Instagram då. Det går nämligen  att väva in allt från recept till balans mellan arbete och privatliv och alla dessa mammabloggar erbjuder massor av råd.

Mammor till mammor

Det är lätt att relatera till någon man känner till själv och man skapar lätt band med någon som lever ett liknande liv som en själv eller har ett liv man drömmer om.  Att man väljer följa en bloggare från när dom är små till vuxenlivet och familjelivet är väldigt vanligt och det gör att engagemanget att köpa på rekommendationer, kommentera på bilder på Instagram osv är högt.

Idag är det mer tufft att vara mammaledig då det innebär med ensamtid och att få logga in online och se andra är avkopplande. Trots att det finns många därute som vill lyckas är det ändå möjligt att starta från noll och få upp en stark följarskara. Många konton med liknande innehåll brukar dela varandras konton och på så vis få fler följare.

Graviditeten vecka för vecka…

Det bästa av allt är att du behöver inte ens fått barn för att bli en mamma bloggare, då du redan kan berätta om graviditeten och förberedelsen. Resan, babyshower, förbereda rummet, handla hem alla saker.

Var inte för perfekt..

Det kan nog vara ganska så tufft att bli jämförd och att allt ska vara så perfekt med perfekt flöde, vackra bilder. Glöm inte att även visa den ofiltrerade sidan så att dina följare kan känna igen sig i dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *