Filmtips

Hur väljer man en bra inomhusantenn för sin TV?

Alla vill koppla av framför tv efter en lång dag på jobbet. För att kunna göra det, behöver man en enkel enhet som tar emot en TV-signal, dvs. en inomhusantenn. Ofta är en TV-antenn liten, den kräver inte mycket tid att installeras och priset är ganska lågt. På marknaden finns det idag många olika inomhusantenner och på grund av detta kan du ha ett problem med att köpa den riktiga enheten för din tv. För att undvika besvikelser och spara pengar, borde du veta hur man väljer en riktigt bra inomhusantenn.

Vilka är huvudtyper av inomhusantenner?

Så kallade vågmottagarna kan se olika ut, vilket beror först och främst på den maximala våglängden. Om du vill titta på din favoritserie utan avbrytningar, har du faktiskt några lösningar. Den här antenntypen är känd i hela världen på grund av sitt utseende, vilket ser ut som två långa kaninöron med en transformator nedan. Det är en meterantenn som är en av de enklaste enheterna i denna kategori. Denna antenn är inte längre så populär, eftersom den analogiska tv:n började ersättas av den digitala tv:n (DTV), vilken kräver nya moderna antenner. För att din tv kunde mottaga digitala sändningsformat, kan du köpa exempelvis en loop-antenn (också kallad för decimeter antenn). Denna antenntyp kan ta emot signalen på ett långt avstånd – upp till 30 kilometer. Om du inte bor i stan, utan nära en stor stad, är denna loop-antenn bra för din tv. När tv-signalen är ganska svag i området där du bor, kan en aktiv TV-antenn lösa detta problem. En aktiv antenn är ansvarig för att ta emot signalen och för att förstärka den. Om ditt hem ligger i ett ganska stort avstånd från det lokala tv-sändningstornet, eller signalen delas upp i fler en bara en tv, kan en sådan antenn ändra och förbättra signalmottagningen i ditt hus.

Hur mycket kostar en tv inomhusantenn?

De flesta tror att en bra inomhusantenn är mycket dyr. Det stämmer faktiskt inte. För att köpa en högkvalitativ inomhusantenn för din tv behöver du inte råna en bank. Priset kan förstås ändra sig lite, vilket beror på företaget som tillverkade antennen, eller den maximala våglängden som den tar emot, men generellt sagt kostar den ungefär 100 kr. Om du bor i ett område med den svaga tv-signalen, kan du investera dina pengar i en antenn som förknippas med en signalförstärkare. En sådan lösning kostar kring 200 kr, men det lönar sig att spendera mer pengar.

Var och hur installeras en inomhusantenn?

På grund av ett stort val av inomhusantenner och deras olika designer, installerar man dem på olika sätt. Om du hyr en lägenhet och du får inte borra i väggen, vore det bäst om du köpte en stående inomhusantenn. Det är den enklaste enheten som du förmodligen kan hitta på nätet och du behöver inte ingripa i väggformen. Du kan lägga antennen nära tv:n, t.ex. på fönsterbänken, där signalmottagningen är starkast. Det finns också inomhusantenner som är väggmonterade. Du kan installera en sådan enhet på väggen i närheten av tv:n för att förstärka signalen. Du kan också gömma den bakom tv:n, där det inte syns både enheten och kablarna. Du borde dock tänka på avståndet mellan tv:n och antennen – ibland kan kabellängden vara för kort för att installera den i en annan plats än bakom tv:n. Om signalmottagning är bättre vid fönstret, då borde du köpa en antenn men en lång sladd. Annars blir signalen inte starkare.

Var kan jag köpa en inomhusantenn för min tv?

Nuförtiden ersatte internet många stationära affärer och därför kan man hitta nästan allt på nätet. Samma sak gäller naturligtvis tv-inomhusantenner, vilka förekommer i varje hus. Om du letar efter en bra och pålitlig inomhusantenn för din tv, kan du öppna din webbläsare och börja söka efter den bästa inomhusantennen. Du kan också hitta en ranglista med de bästa inomhusantennerna för tv som den här: https://terdeals.com/lang/se/5-basta-inomhusantenn-i-test/ och välja den mest passande antennen för dina behov. Kommer du att köpa något annat, men behöver du en extra hjälp? Kolla på andra ranglistor på https://terdeals.com/lang/se/ och köp bara de bästa produkterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *