Skönhet

Handgjorda tvålar från Grekland, Snob duck

Skärmavbild 2017-07-30 kl. 15.42.39

Uppskattar du handgjorda tvålar så är tvålarna från Snob duck något för dig, tvålar är enligt mig en ultimat present till den som har allt. Förbrukningsvaror går nämligen alltid år och lyxiga ting ger är nästan alltid uppskattat och dessa tvålar är gjorda i Grekland och du kan köpa dom hos Glamazon .Tvålarna lanserades i April 2012 och har sedan dess sålts i många olika länder och finns omskrivet i många bloggar (numera även min), i många magazine och tidningar som Cosmopolitan..

Snob duck tvålarna är 100% handgjorda, från tillverkning till paketering. Här används det endast dom renaste ingredienserna som extra virging olive olja, och Grekland är ett land känt för just sin olivolja. Det finns även grekiska kryddor och frukter, honung. Alla tvålarna är tillgängliga i limiterade mängder!

 

snobduck

SNOB DUCK ONE USE
SNOB DUCK ONE USE

Engångstvålar , fräscht, detta hade jag ingen aning om att det fanns. Detta kostar 119kr.

Tvål är något som funnits i över 2000 år och det är väldigt intressant och första gången man kunnat läsa om tvål är romerske författaren och historikern Plinius den äldre, som dog år 79 e Kr. Tvål var förr i tiden en lyxvara och fram till 1800-talet. Det var bara tillgängligt för dom rika. Dom fattiga fick hänvisas till enbart vatten, eller så fick dom skrapa av sig smutsen. Vid 1800-talet börjades tvål tillverkas i fabrik och fler fick tillgång till tvål. Det är därför unikt med Snob duck som gör egentillverkade tvålar, tvålar som alla är unika i form och kan skilja sig i åt i vikt.

”Tvålen har gjort avtryck i populärkulturen genom bland annat begreppet ”tvålopera” (soap opera, indirekt via tvålbolags sponsring av tidiga sådana), och har en central roll i mytbildningen kring fängelsevåldtäkter. ”– källa wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.