Spara pengar tips

Hållbarhets tänk vid köp av bil

Samarbete med tofta-bil.se

Att köpa en bild av ett bilmärke med god kvalitet och som har ett hållbarhetstänk i sin tillverkning är bra. Ser man på vilka bilar som håller längst så är de bilarna som inte används så mycket och kanske mest körs under säsong. Vissa bilmodeller har längre hållbarhet än sin första ägare. Men du kan som bilägare förlänga livslängden på din bil och bidra till en bättre miljö!

Det bilmärken som har mer hållbarhetstänk än andra

Det är därför viktigt läsa på om hur biltillverkaren har för hållbarhetstänk. Vissa bilmärken som tex Citroen använder sig av återvunnen plast i sina bilar. För exempelvis miljövänligare stadskörning och så har dom 100 % elektriska fordon som: C-Zero, Citroën Jumper mm. Befinner du dig i Kristianstad är så Tofta-bil bilåterförsäljare av Citroën och som vänder sig till både företag och privat.

Du som bilägare kan själv påverka hållbarheten på din bil, genom några enkla knep med ett syfte med att minska utsläppen av växthusgaser, föroreningar och störande inslag i miljön. Förutom att åka mindre bil så behöver vi också gradvis gå över till mindre och energieffektivare fordon som drivs med el och/eller hållbara material. När en bil inte längre går att använda kan den återvinnas och materialet kan användas igen till ny bil.

Några bra tips för ett mer hållbart bilägande

  • Tanka miljöbränsle.
  • Serva din bil regelbundet, precis som med träning så behöver du hålla din bil i god kondition.
  • Tvätta bilen i en tvätthall, på så vis minskar du utsläpp i naturen då allt vatten filtreras. Redan nu är det i många kommuner förbjudet att tvätta bilen på gatan.
  • Se till att dina däck har luft, pumpa dom regelbundet och kontrollera däcktrycket kan du bidra till en bättre miljö då din bil rullar lättare på vägarna släpper ut mindre avgaser + att du sänker din bränsleförbrukning.
  • Använd motorvärmare, det minskar slitage på din bil och minskar på avgaser + att du sänker din bränsleförbrukning.
  • Lasta ut onödig last!
  • Kör smart, du kan minska din bränsleförbrukning med 15 % genom att köra mer smart.
  • Kör inte heller på tomgång.
  • Välj rätt däck, odubbade vinterdäck bättre bättre val för miljön. Genom att köpa trafiksäkra vinterdäck utan dubbar bidrar du till att minska mängden partiklar i luften där du bor.
  • Citroëns basservice så erbjuds alla Citroëns personbilar, som är 5 år eller äldre att en  välutbildad Citroën-mekaniker kontrollerar bilen och byter ut grundläggande delar.

Ta hand om din bil så att mår bra och att den rullar som den ska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *