Spara pengar tips

Friheten med bil och bekvämligheten i åtanke

Samarbete med trafikförsäkring.se

Inför sommaren är det många som funderat att skaffa en bil och det är förståeligt, tanke  hur underbart är det inte att åka cab i sommarvärmen? Att äga en bil innebär en annan typ av frihet jämfört mot en cykel. 

Många säger att skaffa bil är bland det värsta man kan göra på grund av alla kostnader, men jag skulle säga att gäller att tänka kostnader i större perspektiv. Jag själv som är singel känner att behovet av att äga en bil i innerstaden inte behövs just nu för jag går eller åker taxi. Men hade jag haft en partner hade jag gärna köpt en bil, för då delas kostnaderna på två.

Tid är pengar och bekvämt är bekvämt

Ägande av ett fordon kan betraktas som både lyx och nödvändighet, beroende på dina egna fordonsbehov. Kollektivtrafik är billigare i de flesta städer. Du kan också sätta i perspektiv tid mot pengar i debatten. Pendling med bil kan spara dig halva tiden beroende på din situation. 

Visste du att bilar har länge varit symboler för personlig frihet ? Friheten bakom ratten med den öppna vägen så tar du verkligen kontroll över ditt öde. Det är en slags oberoende, du äger inte bara äger ett fordon som kan dig dit du vill. 

Dit vägen bär dig..

Men ska man vara snål och spara på varenda krona i livet så bör man nog inte ha en bil, men tycker man om att uppleva mer svåråtkomliga platser dit bussen inte går, så är bil ultimat. En sak du däremot kan spara pengar på är att jämföra pris på bilförsäkring

Idag är det många aktiviteter jag inte gör av bekvämlighetsskäl som att åka olika slott, olika hotell utanför innerstaden och andra ställen.  Av den enkla anledningen att jag är för bekväm att bära tunga väskor och behöva tänka på ha minimal packning men även att restiden blir 4 gånger längre med buss. 

TB..

Men jag minns den dagen när jag tog körkort, så himla roligt att ha körkort. Få låna familjebilen och åka till vännerna och spontant kunna åka ut till en sjö och bada. Underbart och den känslan saknar jag. Däremot som ung är det dyrare ha bil på grund att bilda försäkringarna kostar mer då.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.