Uncategorized

Det går att lösa 40 årskrisen med presenter

Blir man verkligen lyckligare av saker? Nej, det blir man inte. Men visst går det att lösa 40 årskrisen med smarta 40 års presenter! Och det handlar inte bara om att det är tanken som räknas. Även om många av oss blir glada av att få presenter när vi fyller år så är det ju inte den form av glädje som kan lösa en livskris. 

Men då vi går omkring och funderar på meningen med livet så kan sådant som ger mer mening göra skillnad.

40 års presenter som löser kriser

Vilka 40 års presenter kan lösa krisen som för vissa uppstår mitt i livet? Jo, det handlar givetvis om presenterna som är till för att hjälpa födelsedagsbarnet i en ny riktning. Många gånger så går krisen mitt i livet ut på att personen upplever en avsaknad av inspiration. Frågor om meningen med livet hamnar i fokus och då kan det plötsligt bli så att man önskar sig lite mer mening.

Precis vad som ger oss mer mening i livet är olika. Men de allra flesta ser stor mening med utveckling och utmaningar. Att börja en ny kurs kan vara slutet på 40 årskrisen då kursen leder till helt nya tankar om framtiden. Nytt hopp väcks och livet får definitivt mening då mål börjar formas i huvudet.

Exempel på 40 årspresenterna som kan ha den önskade effekten är:

  • Upplevelser som till exempel en kurs i drejning
  • Böcker som är till för självutveckling och målsättning
  • Medlemskort på gym där det finns klasser att delta i som yoga eller kickboxning
  • Resor i Sverige och utomlands med fokus på utbildning

Är det en 40 årskris?

Nu kan det förstås vara så att den som fyller 40 år inte har drabbats av någon kris. Krisen kom redan vid 35 eller så kommer den aldrig att dyka upp. Det finns flera olika ålderskriser. Men det

är mycket vanligt att uppleva en form av kris omkring 40 årsåldern på grund av tankarna om meningen med livet och vart det hela bär hän.

Det är också vanligt för både män och kvinnor att börja märka av kroppsliga förändringar som kan kännas besvärliga. Gråa hår dyker upp och ansiktets hud kan få alltfler tecken som påminner om en ålder som tidigare har känts så avlägsen. Vid 40 så kan vi plötsligt komma på att det här inte kommer att vara för evigt!

Men det är först när kroppsliga förändringar som begynnande rynkor och övervikt leder till oro och ledsamhet som det kan vara tal om en 40 årskris. Bara för att den som du vill fira har börjat träna hårdare så betyder det inte att personen lider av en kris till följd av snabbare viktökning.

Det kan också hända spännande saker omkring 40 årsåldern som förändrar hur vi ser på våra liv och hur vi beter oss. En sådan sak kan vara ett ökat självförtroende. Det kommer bara att förstärkas av en 40 års present som går ut på att hoppa bungyjump från ett flygplan!

Det viktigaste är att presenten kommer från hjärtat

Om du tänker att du ska lösa din väns 40 årskris med en present så är du inte ute och cyklar. Men fokusen bör alltid ligga på att ge något med mening och hjärta. Detta oavsett om den möjliga krisen kretsar kring meningen med livet eller kring en desperation till följd av kroppens förändringar. Det som kommer från hjärtat känns i hjärtat. 

40 års presenter som kommer med kärlek och omtanke värmer. Om de inte bidrar till de förändringar som behövs för att komma ur krisen så kan de i varje fall ge kortsiktig lindring. Så slå inte knut på dig själv. Det som du har tänkt dig som 40 årspresent blir antagligen riktigt bra, kris eller inte!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.