Personligt

Blir man lyckligare i solen?

Jag har börjat känna av mörket som kommer och jag har börjat ifråga sätta min existens i detta mörker. Det känns inte vidare bra att kylan kommer och jag såg en YouTube klipp där en tjej berättade att hon valde flytta tillbaka till LA från mörka Toronto för det är mer soligt och mer kreativt. Jag vill mer vara där det är mer kreativt och soligt.

Det är verkligen som hon säger i videon att det är lättare vara utomhus och röra på sig och fota och vara kreativ utan ha dåligt ljus. Att fota och filma till bloggen, vissa dagar går inte ens fota för det är ingen sol överhuvudtaget.

Solen som en Källa till Lycka: 5 Sätt att Må Bättre

Solen har alltid varit en kraftfull symbol för lycka och glädje. Och det finns faktiskt en vetenskaplig grund för detta. Många av oss känner oss lyckligare när vi är ute i solen, och det finns flera skäl till varför det är så. I det här blogginlägget ska vi utforska hur solen kan påverka ditt humör och ditt välbefinnande, och ge dig fem sätt att bli lyckligare i solen.

  1. Ökad produktion av serotonin Solen spelar en nyckelroll i produktionen av serotonin i vår kropp. Serotonin är ett hormon och en signalsubstans som påverkar vårt humör och vårt allmänna välbefinnande. När vi utsätts för solljus ökar produktionen av serotonin, vilket kan göra oss känna oss lyckligare och mer avslappnade.
  2. Mer vitamin D Solen är också vår viktigaste källa till vitamin D. När huden utsätts för solens UVB-strålar, bildas vitamin D i kroppen. Denna vitamin spelar en viktig roll i att bibehålla benhälsa och immunsystemets funktion. Forskning har också visat att låga nivåer av vitamin D kan vara kopplade till depression. Så att få tillräckligt med sol kan hjälpa dig att upprätthålla en bättre psykisk hälsa.
  3. Förbättrat sömnmönster Solljus har en inverkan på vår biologiska klocka och reglerar vårt sömnmönster. När du utsätts för naturligt ljus på dagen, blir det lättare att reglera din sömn på natten. Detta kan leda till bättre kvalitet på din sömn, vilket i sin tur kan påverka ditt humör och ditt övergripande välbefinnande.
  4. Ökad fysisk aktivitet Solen inspirerar många av oss att vara mer aktiva utomhus. En promenad i solen, en cykeltur eller någon form av utomhusaktivitet kan inte bara ge dig fysiska hälsofördelar utan också öka din lycka. Fysisk aktivitet frigör endorfiner, som är kända som ”lyckohormoner,” och kan ge dig en omedelbar känsla av lycka och tillfredsställelse.
  5. Kontakt med naturen Solen ger oss en anledning att komma ut i naturen. Naturen har en lugnande och helande effekt på vårt sinne och kropp. När du spenderar tid utomhus i solen kan du känna dig mer förankrad och i kontakt med naturen, vilket kan öka din lycka och minska stress.

Sammanfattningsvis kan solen ha en positiv inverkan på ditt humör och ditt välbefinnande på många olika sätt. Genom att dra nytta av solen, kan du öka produktionen av serotonin, få mer vitamin D, förbättra ditt sömnmönster, öka din fysiska aktivitet och uppleva naturen på ett djupare sätt. Så se till att ta dig tid att njuta av solen och de fördelar den kan erbjuda för ditt välmående. Glöm inte att använda solskydd för att skydda din hud och undvika överdriven exponering. Lycka till med att hitta din glädje i solen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *