Vardag

Att välja sin egen förlovningsring

Samarbete med Vanbruun

Hur ska man tänka kring det här med att få rätt ring? Många vill numera välja sin egna förlovningsring. 

Förr var det alltid så att den som frågade om förlovning valde ut ringen och den som öppnade asken fick förhoppningsvis vad dom har gått och drömt om i alla år. För vissa är detta ingen big deal med vilken typ av ring dom får när dom ska förlova sig, dom är tacksamma. Men för andra är det mer av en större sak, att det ska vara rätt och passa ens personlighet.

Personligen så anser jag att det är en ring som ska vara på fingret varje dag och jag hade inte velat ha en ring jag inte tyckt om. Så jag hade gärna tagit en billig ring vid firandet och sedan fått valt rätt ring själv. Jag hade velat har ringen med den stora stenen först och andra ringen på bröllopet. Hur tänker du kring att förlova sig?

En ring trend som jag märkt tydligt i Sverige är att vi blir mer som i Usa där vi får stora ringen med sten direkt. 

Förlovningsring vs vigselring: Behöver du båda?

Men vad är egentligen skillnaden mellan förlovningsringar och vigselringar? 

Traditionella förlovningsringar har vanligtvis en dominerande sten, som antingen står ensam eller omges av ytterligare mindre stenar.  En förlovningsring ges vanligtvis som en del av förslaget, eller om inte, vid en tidig tidpunkt i förlovningen.

Däremot är en vigselring traditionellt ett vanligt metallband eller ett diamantklädd ring som du får när du byter dina löften under bröllopsceremonin och bär därefter. 

Det också en ganska betydande prisskillnad mellan förlovningsringar och vigselringar, då vigselringar ofta är dyrare.

Behöver du både en förlovningsring och en vigselring? 

I slutändan så kommer detta verkligen ner till din personlig preferens. Om du gillar det traditionella utseendet, ja! Och en ny trend som inte visar några tecken på avtagande är att bygga en ringstapel med tre eller fler.

Går du drömmar om ringar, kan jag rekommendera dig att spana in ringbutiken Vanbruun som säljer ringar online. Det är passningsgaranti så det är inget att oroa sig över. Du kan enkelt även beställa hem ett kostnadsfritt ringmått så att du kan mäta omkretsen på ditt finger. 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *