Hus och hem

Att tänka på när man ska flytta

Det finns mycket att tänka på när man ska flytta. Här kommer lite konkreta tips, och allmän information om hur det går till. Att flytta brukar inte vara extremt komplicerat, men det är tidskrävande och ansträngande.

Unna dig flytthjälp

Att ta emot hjälp har många människor svårt med… klarar själv heter det, både när småbarn är obstinata och när vuxna har övertro på sig själv. Men det är faktiskt helt okej att ta hjälp, även när man flyttar. Då kan du koncentrera dig på viktigare saker. Ibland är det till och med helt nödvändigt att begära flytthjälp. Har man till exempel ett fysiskt funktionshinder eller är bortrest på jobbet, hur ska man då kunna flytta? 

Det finns utmärkta lokala flyttfirmor om du inte bor i någon av de största städerna. Jag kan rekommendera flyttfirma uppsala för den som bor i uppsala. Du kan även se flyttfirma pris uppsala, om du vill se deras priser. Det är en professionell och prisvärd flyttfirma i mina ögon. Det finns flera både bättre och sämre exempel runt om i landet beroende på var just du bor.

 

Ta inte hjälp av närstående

Visst, du kan ta hjälp av en kompis också eller familjemedlemar. Men räkna med att det ändå kostar pengar. För ni måste kanske hyra en lastbil, som kan kräva extra körkort. Eller kanske tillägget för “tungt släp”, om du har ett vanligt körkort. Utöver det så är drivmedel i skrivande stund svindyrt, på grund av exportproblem och krig i Ukraina. Det gör det knappast billigare att flytta, särskilt om du ska transportera dina saker en längre sträcka och särskilt om du har ett stort flyttlass, vilket man ofta har om man till exempel bor i hus. 

 

Slutligen är en nackdel att ta hjälp av släkt eller vänner, att det inte alltid är friktionsfritt. En flytt kan lätt bli konfliktfylld, om man inte har en friktionsfri relation med till exempel sina föräldrar eller barn. Särskilt om någon upplever att den får vara ensam om jobbet, kan det bli bråk. Det spelar givetvis ingen roll om det faktiskt stämmer, eller är mer en enskild upplevelse. 

 

Det kan absolut vara helt okej, att ta hjälp av närstående. Men ofta kan det vara bättre att helt enkelt anlita en flyttfirma. Det är både smidigare och bättre, det är det man ska göra om man inte har ekonomiska bekymmer.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.