Att ha en hund har många positiva inverkan på din livskvalitet

Samarbete med hundförsakringen.se

Det är många gånger som jag funderar jag på om jag ska ha en hund, att skaffa en hund är nog precis som att skaffa barn man ångrar sig oftast aldrig. Har man exempelvis en familjehund, så kan en hund hjälpa barnen att lära sig mer om ansvar och empati, hundar älskar att mysa och dom är bäst på det. 

Hundar verkar alltid veta när du känner dig ledsen och nedstämd och de delar gärna sin favoritleksak för att muntra upp dig. Hundar medför mycket glädje i livet!

Som en lurvig valpälskare så råder det ingen tvekan om att det är många mycket glädje i livet. Hur kan man vakna upp lycklig när man ser ett glatt leende och en svängande svans framför sig i sängen?

 För dig som ännu inte har en lurvig vän, eller som planerar att skaffa en hundvalp till din dig, din familj eller förhållande så kommer du vara glad att höra att det finns vetenskapligt bevisade fördelar som hundar ger oss och blir en i familjen. Så om du letar efter anledningar att skaffa hund kommer några bra anledningar.

Bra anledningar till att skaffa en hundHundar ökar ditt humör dramatiskt!

 • Att ha en hund kan bidra till att minska risken för hjärt-kärlsjukdom.
 • Att ha en hund förbättrar ditt fysiska välbefinnande och uppmuntrar till en mer hälsosam träningsrutin.
 • Människor med hundar återhämtar sig snabbare efter sjukdomar.
 • Hundar kan varna oss mot inkräktare.
 • Barn med hundar i hushållet missar mindre skola.
 • En hund är en människas bästa vän.
 • Hundar hjälper till fler sociala interaktioner.
 • Det finns aldrig ett tråkigt eller tråkigt ögonblick med en hund
 • Hundar kan rädda ditt liv.
 • Stressad på jobbet? Låt mig ordinera dig en bedårande valp.
 • Att äga en hund gör dig mer fantastisk!

Visste du att…

Att spendera bara så lite tid som 15-30 minuter med din hund, kan hjälpa dig att känna dig mer lugn och avslappnad och på så vis minska din stress och öka lycka. Att leka med din hund ökar hjärnans nivåer av dopamin och serotonin, som båda är förknippade med glädje och lugn. Så nästa gång du känner dig nere, ta din hund favoritleksak och spendera lite tid med din hund! 

En annan sak som är intressant…

Barn som växer upp med hundar har en lägre risk att utveckla eksem än dom som har katter i hemmet eller inga hundar alls. Dessutom utvecklar barn också färre husdjur allergier om dom växer upp med en hund.

Vi knyter verkligen an med en hund

På grund av hundars luktsinne, syn och hörsel är hundar extremt intelligenta varelser med en extrem  lojalitet mot sina ägare. En hund kan känna människors kroppsspråk, känslor och detta banar väg för ett ombytligt band. Nu minns jag inte filmen på Netflix men det är en med en hund som är sååå bra och sorglig om kärleken en hund känner för sin ägare. 

Viktigt att tänka på om du planerar skaffa hund

Det finns givetvis några saker att tänka på när man skaffar en hund. Först behöver man köpa en hund från en seriös hunduppfödare och därefter behöver man hundförsäkring.

Jag har länge funderat på att skaffa mig en hund men just nu vet jag inte om det är rätt läge i livet, men jag vill verkligen ha en hund. Förut hade vi i min familj en katt men nu känner jag att en hund ger ett mer mysigt band, då dom är så duktiga att känna av situationen. Oftast så anpassar dom sig efter sin ägare och vill du sova länge så gör dom det, vill du ut på promenad så vill dom gärna ut. Många hundar tycker om att följa med på utflykter och det även att skaffa ett hundpass och ta med dom på resor. Tänk vad roligt att ta med sin Pälsälskling på resor och låta dom få bada på stranden osv. Spana gärna in manypets hundförsäkring innan du skaffar en hund!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.