Hus och hem

Är min tomt tillräckligt stor för en tomt?

I samarbete med poolgiganten.se

Är en fråga många frågar sig och något jag även funderat över. Trots närhet till bad i sjö och hav vill många husägare ha en pool. Har man ett hus med tomt en bit bort från badmöjligheter kan en pool verkligen tillföra guldkant i tillvaron.

Är min trädgård stor nog för en pool?

Som en allmän vägledning bör poolen och pool omgivningarna uppta cirka 25 % av den totala utomhusytor. Detta ger utrymme för att skapa ett underhållande område eller en lekplats för barnen. … Detta ger dig tillräckligt med utrymme för att navigera runt poolsäkerheten, samt placera utemöbler vid vattnet.

 

Även en liten tomt kan ha en pool

Om du har en besvärlig trädgårdsyta kan en pool skapas för att passa in i den. Om din trädgård är lång men inte särskilt bred, är det möjligt att få en pool utformad för att fungera som en simbana effektivt. En pool kan passa in i förvånansvärt trånga utrymmen samtidigt som den är ett härligt tillskott till ditt hem. Poolgiganten har pooler för alla tomter, tala med en poolexpert därför se vad som kan passa på din tomt.

Vilken riktning ska en pool vända mot?

Vatten bör rinna mot ditt hem, runda, ovala, njurformade eller böjda bassänger är bra, eftersom det inte finns några hårda kanter. Detta möjliggör också mer flexibilitet med riktning. Fyrkantiga pooler kan fungera lika bra, så länge kanten vetter mot ditt hem.

Det är krävs inte mycket arbete för att ta hand om en pool

Många anser att det är det verkas så jobbigt med pool, men det är inte så jobbigt numera mot vad det var förr för nu finns det poolrobotar som rengör poolen åt dig, smidiga pooltak som drivs av motorer med mera. Även estetiskt är en pool rogivande att se ut över. Här kan du läsa mer om att bygga pool om du är nyfiken.

För att skapa lite mindre insyn och mer privat runt sin pool

Kan man plantera växter som har långa blommor, vintergröna träd som inte fäller många löv och marktäckare är bäst att använda runt en pool. Undvik att använda växter som bär frukt. Ett annat alternativ är att ha höga buskar runt din tomt eller höga staket. Väljer du buskar ha i åtanke att dom växter otroligt sakta så med fördel köp buskar som redan har en bra höjd, lite dyrare men då slipper du vänta på att dom ska växa till sig.

Personligen är en pool otroligt trevligt inslag, finns det något värre än att ligga och sola och inte få svalka sig? Och hur underbart är det inte att ta ett dopp i poolen och lägga sig på en solsäng och torka medan man lyssnar på musik eller läser en bok. Jag kan nog inte direkt komma på något negativt med att ha en pool, okay det skulle vara att många säkert kommer vilja hälsa på dig och vilja att du har en poolfest. Men för slippa det problemet kan du se till att ha en årlig poolfest och bjuda in dina vänner så att dom kan räkna med att få komma åtminstone en gång per år.

 

​​

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.