Äkta Hamam handdukar

Känner ni till Hamam bad? Det kommer från Turiket och hör ihop med hamam handduk. Jag älskar allt som har med Spa, rengöring, ritualer och bad. Finns det något bättre än att ligga i solen eller i skön skugga efter ett bad och njuta på en handduk? För mig tillhör det aktiviteter som är livet på en pinne!

Snygga Hamam handdukar

Dessa nedan har min pappa fått som är en spontanbadare, om det ordet nu finns ens hehe. Men han är en sådan person som plötsligt när han är ute i skogen och plockar svamp och känner för ett bad och tar ett bad och då är dessa stora men tunna handdukar perfekt för ändamålet. Hamam handdukar har nämligen väldigt hög absorberingsförmåga av vatten trots att dom är tunna lätta att bära.

Hamam blev vanliga under det Ottomanska riket (Turkiet, 1400-talet) och byggdes upp i praktiskt taget alla Ottomanska städer. Hamam traditionen föddes ur turkiska badtraditioner och en djup respekt för vatten och renlighet.

hamam

Hamam ritual så går det till

hamam ritual

I en Hamam ritual så används  ångande värme för att värma upp musklerna, mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen. Ursprunget till ordet hamam är “att värma”. Inledningsvis, avslappning på en len marmorbänk i ett värmerum. Sedan skrubbas man, ångas och så vidare.
Jag har faktiskt ännu inte varit på en Hamam behandling men det står definitivt på to-do- list. Jag älskar att rengöra mig och skrubba och basta och hoppa i olika bad. Känslan efteråt är verkligen uppfriskande! Lite som att jämföra efter man varit iväg på en resa och sedan kommer hem och tvättar av sig resan. 
Det finns väldigt många olika tvålar och skrubbhandskar man kan köpa hem och göra hemma Hamam behandling tex hos Rituals. Det som är fördelen är att gå på en behandling är att dom kommer åt på alla ställen och lägger mer tid på det än jämfört om du gjorde på dig själv. Jag kan tex inte nå min rygg så bra!
Jag har även en egen hamam handduk att ta med mig på resor och stranden, tycker det funkar perfekt som en filt att ha under den vanliga handduken som ofta blir blöt när man badar och då vill jag helst slippa släpa på hur mycket tyg som helst i väskan. Hamam handdukarna från Hamam.co är väldigt fina och i hög kvalité. 

 

Kommentera