Uncategorized

Äkta Hamam handdukar

Känner ni till Hamam bad? Det ett är ett särskild badritual som kommer från Turkiet. Jag älskar allt som har med Spa, rengöring, ritualer och bad vill testa gå till ett Hamam Spa.

Snygga Hamam handdukar

Finns det något bättre än att ligga i solen eller i skön skugga efter ett bad och njuta på en handduk? För mig tillhör det aktiviteter som är livet på en pinne! Nedan är från en sommardag i Sandhamn.

Hamam handdukar är tunna fina handdukar med  väldigt hög absorberingsförmåga av vatten, trots sin tunnhet. Hamam handdukar har sitt ursprung ur den turkiska kulturen, där de framförallt används vid traditionella turkiska Hamam badet. 

Hamam blev vanliga under det Ottomanska riket (Turkiet, 1400-talet) och byggdes upp i praktiskt taget alla Ottomanska städer. Hamam traditionen föddes ur turkiska badtraditioner med en djup respekt för vatten och renlighet.

Så här går en Hammam ritual till

I en Hammam ritual så används  ångande värme för att värma upp musklerna, mjuka upp huden och släppa loss endorfinerna i kroppen. 

Ursprunget till ordet Hamam är “att värma”. Inledningsvis så sker avslappning på en len varm marmorbänk i ett värmerum. Sedan skrubbas man, ångas och så vidare. Jag har faktiskt inte varit på en Hamam behandling men det står definitivt på to-do- list.

Fördelar:
Att gå på en Hamam behandling är tydligen otroligt avslappnande och kroppen gås igenom noggrant. Efteråt blir man trött för man är så avslappnad. Jämfört med att försöka göra behandlingen hemma och skrubba osv är att man inte kommer åt på alla ställen på kroppen och lägger ner samma tid.

Hemma Spa

Men det finns väldigt många olika tvålar och skrubbhandskar man kan köpa hem och göra egen hemma Hamam behandling tex hos Rituals.

Jag älskar att rengöra mig och skrubba och basta och hoppa i olika bad. Känslan efteråt är verkligen så uppfriskande. Där är lite jämförbart med att få tvätta av sig efter en långres när man varit iväg på semester och få krypa ner i en nybäddad säng. 

Äkta turkiska hamam handduk

Numera har jag även en egen äkta hamam handduk att ta med mig på resor och till stranden. Jag tycker den funkar perfekt som en filt att ha under den vanliga handduken som ofta blir blöt när man badar och då vill jag helst slippa släpa på hur mycket tyg som helst i väskan.

Hamam handdukarna från Hamamco.se som är väldigt fina och tillverkade i hög kvalité en väl investering skulle jag säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *