Helg

Winery hotel i Stockholm

I helgen så fyllde jag år och Therese hade bokat för oss en Vacay på Winery hotel i Stockholm i Solna. Detta var första gången för mig och det var spännande att se vad det var.

Vid ingången möttes man av dessa gigantiska vinfat. Väl inne i byggnaden i foajen så är det 6 meter i högt tak och arkitektur i industriella stil, det känns en hel del NY och man kan se mycket vin.

Här var vårt rum, väldigt fräscht, fanns kylskåp, vin, högtalare och luften var väldigt fräsch, den kändes ren och krispig vilket sällan känt på detta sett. Verkligen fräscht! Vi hade ett superior rum. En bra sak är att det finns connecting-rum om man vill komma som sällskap och kunna gå emellan varandras rum eller så.

På taket fanns en terass med bad, dock fann inga liggsolstolar ännu (vet om det kommer) men det hade verkligen lyft hela upplevelsen om det funnits.

Mat: Det finns två restauranger på hotellet,  WINERY KITCHEN och TERRENO DELI och vi bokade samma dag The Winery kitchen och jag hade ingen aning om att det fanns en till restaurang utan det såg jag nu på hemsidan.

Vi testade ett rose vin som bryggs i byggnaden som var god. Jag hade så här i efterhand hellre gått till Deli, då jag ätit liknande saker som fanns på menyn nyligen och var väl sugen på burata och det fanns inget ost heller, så menyn var för tunn enligt mig.

Halstrad gös med kräftor, blåmusslor & zucchini serveras med en kräm på morot & västerbottensost.

Lyfte på lagret och vips detta fanns under, för lite potatis för bli mätt så fick beställa in igen och då hade jag påpekat jag var hungrig och bett om 200 gram potatis.

Jag hade gärna sett mer info om om själva verksamheten på menyn, om vinerna. Kanske en en vinlista vs att den är på menyn för fått mer information om vinerna, kanske även  att en sommelier kommer ut och berättar om vinerna!

Min recension:

Jag tänka mig åka hit igen för det var så fräsch luft i sovrummet och att jag hade velat testa vinprovning med ost och få den upplevelsen. Missade även att det fanns sådant kort för ladda på vin och prova viner, men nu hängde vi inte så mycket på hotellet.

Jag tycker mycket om vin och vill gärna lära mig mer om vin. Så ska du boka Winery hotel föreslår jag att du läser på vad som erbjuds på hotellet och bokar det i god förväg.

Läs om vineriet

Om the Winery hotel 

The Winery Hotel är världens första hotell med ett urbant vineri i samma byggnad. Med egen vintillverkning i lobbyn på hotellet erbjuds du som gäst här ett helt nytt sätt att bo, njuta och mötas – med vinet i fokus.

Dom tillverkar sina husviner av druvor som forslas hit från italienska vingårdar, bland annar svenskägda gården Terreno i Toscana. Varje år vid skördning så hjälper stora delar av personalen till som vingårdsarbetare.

Vart:Rosenborgsgatan 20, 169 74 Solna, Stockholm

Hemsida

Jag är inprincip aldrig i Solna så det blev enklast att boka en Bolt dit, har du inte testat bolt så får du 90 kr voucher med min Bolt rabattkod.

Stjärnor, vet ej, 3:a tror jag för man kunde inte beställa upp mat på rummet vilket är kravet för få en 4:a.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *