Skönhetsingrepp som inte kostar skjortan

Alla svenska kvinnor är inte av den manhaftiga radikalfeministiska stereotypen. Många kvinnor drömmer om att få vara just kvinnor. Att få vara kvinna för den man man älskar, för att vara attraktiv för sin omgivning och inte minst för sig själv. Både kvinnor och män har haft en ambition kring skönhet och attraktion i alla tider. Det tillhör vår natur. Här kommer lite handfasta tips och tankar kring det.

Prisvärda skönhetsingrepp

 

När man tänker på ordet “skönhetsingrepp” så är det första man kanske tänker på (särskilt om man är man) silikonbröst eller kanske botox. Men det finns så många fler ingrepp. Vissa är vedertagna, andra är på uppgång. Det finns ett sätt att bli brun utan sol, utan att använda kräm eller att sola. För kräm blir slibbigt och solsken ger dig cancer, om du solar för mycket. 

 

Det finns ett ingrepp som också kallas för “barbiedrogen”. Du hittar melanotan rea hos butiker på nätet. Den man brukar använda heter egentligen Melanotan 2, som är variant av 2 sorters Melanotan. Upphör du med Melanotan, så har du brännan kvar i månader. Och själva substansen klarar förvaring i kylskåp uppemot 12 månader. Med andra ord, det är ett hållbart preparat som jag skulle vilja påstå ger mer för pengarna än om du smörjer in dig med kräm varje dag. Detta är bara ett typexempel på ett prisvärt skönhetsingrepp, särskilt när det är på rea. Men det finns givetvis fler.

Varför kostnaden går ner

 

Skönhetsingrepp blir bara mer och mer populärt. I och med populariteten går (oftast) kostnaden ner. Detta är en klassisk princip, som alla som har läst marknadsföring känner till. Sedan kan man ju också anta att kostnaden för exempelvis de metoder och instrument som används går ner i pris. Den kostnaden går ner om Kina massproducerar och bidrar till en billigare tillverkningsprocess.Att lägga sig “under kniven” har exempelvis varit väldigt dyrt genom åren. Något som mest privilegierade och filmstjärnor gjorde en gång i tiden. 

Skamligt med populärt

 

Många gör skönhetsingrepp av olika slag och många tycker samtidigt att det är skamligt. Vi att tacka journalister som Erik Galli, som vågar beröra det problemet. Han har gjort en uppmärksammad dokumentär om ämnet. 

 

Något så pass utbrett, borde inte vara skamligt. Det är knappast något brottsligt. En gång i tiden var smink säkert väldigt skamligt också. Dessutom finns det kvinnor som till exempel inte föds med bröst alls. Det kanske inte är jätteroligt för alla vuxna kvinnor att ha A-kupa. Det finns många anledningar, till varför operationer och andra skönhetsingrepp faktiskt kan vara en bra idé.