Bli brun året om utan att att sola

Det finns många solskyddsprodukter på marknaden. Det finns både bra och dåliga. Här informerar jag om kring produkter som ger både bra skydd och gör dig brunare.

Undvik att sola

 

Sola tycker många är skönt och det finns många solskyddsprodukter. Agnes World har nyligen konstaterat i Aftonbladet att dessa solskyddsprodukter inte fungerar, och om man ska sola så bör man göra det i T-shirt. Solskydsfaktor har bevisat skydd mot vissa former av hudcancer men är inte optimalt när det gäller malignt melanom. Sedan är solkräm med de allra högsta skydden väldigt slemmiga, vita och tjocka. De är varken behagligt att smeta sig in med eller snyggt. Ska man sola med T-shirt eller smörja in sig som om man skulle vandra i Amazonas, kanske man tappar poängen lite med att sola. De flesta som solar vill bli bruna och fräscha. Sedan finns det givetvis andra fördelar med att sola som att (vissa) kan tycka att det är behagligt och att man får D-vitamin. Ska man sola, så bör man göra det i lagom mängder. Man bör alltså inte sola sig ordentligt brun enligt de senaste rönen. Det är särskilt viktigt om du har dåliga pigment, har väldigt ljus hy eller är överlag ljuskänslig.

 

Det finns flera olika alternativa metoder till att bli brun utan att sola. Brun utan sol (viss sorts solkräm så att säga) är ett alternativ men det blir också rätt så smetigt. Du måste köpa mer efter varje gång du duschat, det ger inga långvariga resultat. Ska du semta in dig varje dag blir både dyrt och knappast ohållbart. Sedan är det ändå svårt att smörja in precis hela kroppen. Därför finns det andra, kanske bättre metoder för dig som vill vara brun utan att sola och därmed minska risken till att få hudcancer.

Vad är melanotan?

Melanotan upptäcktes på University of Arizona under åttiotalet, som också kallas lite skämtsamt för ”barbiedrogen”. Det är ett preparat som har blivit populärt på senare tid. Trenden med Melanotan verkar hålla i sig. Vissa hävdar att det skulle vara förbjudet men det är det inte. 

Blibrunutansol är ett internetapotek som säljer melanotan. De erbjuder en produkt av utmärkt kvalitet och som inte är det billigaste eller sämsta. Melanotan är två syntetiska ämnen som stimulerar kroppen att producera melanin. Melatonin är ett hormon i kroppen som i själva verket är ett insomningshormon. Det är det som ger oss förmåga att somna in om vi är sömniga. 

Melatonin är inte farligt, det har funnits som receptfritt läkemedel i vanliga butiker i många år i till exempel USA. I Sverige så blev det receptfritt ganska nyligen, då läkemedlet är svårt att överdosera och har väldigt lite biverkningar. Det är inte mycket skadligare än till exempel C-vitamin. I det här fallet har hormonet en helt annan avgörande funktion, då det löser ut sig i huden istället för i hjärnan. Med melatonin i huden blir din hud både brunare och mer skyddad mot solen. Melanotan gör dig inte tröttare, däremot bidrar till den till ökad sexlust och erektion. Den kan också minska matlusten.