Att välja rätt sajt för sportstreaming

De flesta av oss använder nog en eller två streamingsajter nu för tiden, men då det kommer till att streama sport finns det betydligt bättre alternativ att vända sig till än Netflix och HBO. Även om du bara vill slötitta på olympiska spelen, är en inbiten sportfantast på jakt efter europatipset tips eller slaviskt följer Premier League kan du få en betydligt bättre upplevelse med rätt streamingsida. Så på med mysbyxorna och sätt dig till rätta i soffan, för nu är det avspark!

Sport från hela världen med C More

Vi som bor i Sverige har turen att kunna välja mellan ett flertal pålitliga sajter för sportstreaming, och även om de flesta nog hört talas om C More, kanske inte alla har koll på hur deras sportutbud ser ut. Här kan du välja mellan huvudkategorier som ishockey, fotboll, UEFA Champions League, olika kvalmatcher, golf, basket, tennis, handboll och trav och galopp. Här får du koll på alla hockeyligor, samt fotboll i form av populära ligor som La Liga och Allsvenskan. Du hittar även kvalmatcher och landskamper och du kan livestreama i upp till två dygn, samt från två skärmar – vilket är idealt om du vil följa två matcher samtidigt eller om åsikterna går isär hemma i soffan. Utöver detta får du tillgång till film, serier och barnprogram och olika Tv-kanaler beroende på vilket erbjudande du bestämmer dig för. Det är med andra ord inget fel på utbudet, men hur ser det ut på prissidan? Faktum är att C More kan verka dyrare än många andra streamingsajter, men du kan få mycket för pengarna beroende på vilket paket du väljer. 

  • Plus: 299 kr/månad – Förutom film, serier och Tv-kanaler får du med detta paket tillgång till livesport från världens alla hörn, Serie A, La Liga, landslagsmatcher samt UEFA Champions League.

 

  • Premium Plus, 499 kr/månad – Förutom ovanstående ingår här även SHL, SDHL, Hockey Allsvenskan och olika matcher i ultra HD. 

 

De allra största sporterna på Viaplay Sport

Ett annat av de största och mest populära alternativen är Viaplay Sport. Precis som namnet antyder är detta en sajt inriktad på livestreaming av sport, men du får också tillgång till både serier och filmer som en del av erbjudandet. Om du är ett fan av fotbollsligor, oavsett om det rör sig om Champions League eller inhemska ligor som La Liga och Bundesliga hittar du alltid aktuella alternativ på denna plattform. Exempelvis kan du se alla UEFA Europa och Conference League-matcher live utan fördröjningar. Utöver detta har streamingplattformen fokus på ishockey och strömmar NHL:s matcher live. Förutom dessa stora områden täcker de även andra populära sporter som Formel 1 och Golf. Här kan du även hitta en uppsjö av sportiga podcasts, olika shows med inriktning på en viss sportgren, olika sportmagasin samt flera dokumentärer. Vad sägs till exempel om ”Never give in” – dokumentären om Sir Alex Ferguson eller bergsklättringsdokumentären ”The Summit”? Nu när du vet hur utbudet ser ut är det dags att ta en titt på priserna. På plattformen kan du välja mellan tre olika paket:

  • Filmer och serier: 2 veckor gratis, därefter 129 kr/månad – Här får du tillgång till hela serieutbudet, filmer samt filmer och serier för barn.

 

  • Medium: 129 kr/månad i tre månader, därefter 329 kr/månad – Förutom tillgång till serier och film för stora och små ingår här sportstreaming med höjdpunkter som vintersport, UEFA Europa League, UFC, NHL, Europatouren och olika inhemska ligor.

 

  • Total: 449kr/ månad – Med totalpaketet får du samma access som Medium, plus NHL, Premier League, NHL, Golf Majors, Ryder Cup och Formel 1.  

 

Dina sportfavoriter på Dplay

Nästa stora streaminggigant är Dplay, eller Discovery+. Detta är en mångsidig sajt som precis som de ovanstående har ett brett sportutbud. Ett plus är att de ofta köper rättigheterna för stora mästerskap som OS. Om du har ett brinnande intresse för Allsvenskan och Superettan kanske detta är något för dig då du kan se samtliga säsongens matcher live. Förutom detta kan du i princip hitta något under alla sportkategorier från A till Ö samt stora, internationella kanaler. Du kan även se olika sportdokumentärer, varav en av de senaste är ”The men who sold the world cup” som tar en närmre titt på korruptionsskandalen i FIFA:s styrelserum som ledde fram till att Qatar står som värd för nästa VM. 

  • Total: 349 kr/månad – Dplay har billigare alternativ för den som nöjer sig med sporter som tennis och cykling, men Total är den första nivån där du även kan njuta av hela Allsvenskan och Superettan.

 

  • Total + C More Sport: 549 kr/månad – Här får du en kombination av Allsvenskan, Superettan samt C Mores linjära sportkanaler.

 

Med en snabb översikt över de bästa streamingsajterna för sport och vad de erbjuder är det förhoppningsvis enklare att ta ett beslut och hitta rätt sida. Visst finns det en del gratisalternativ för den som vill streama en match eller två gratis, men dessa sajter är ofta osäkra, ger dålig kvalitet och är fulla med annonser. Så om du är en sann sportälskare kan det löna sig att investera i ett streamingabonnemang.