Tips till dig som har ont i hälen

Idag blir det bara vanligare och vanligare att allt fler får ont i hälen. Dåliga skor, obalanser i kroppen som i sin tur leder till dålig kroppshållning, detta är bara några faktorer som kan påverka oss negativt. Med dagens teknik tittar vi allt för mycket på olika skärmar och det gör inte saken bättre. Genom att luta huvudet måste resterande av musklerna omkring nacken och överdelen av ryggen kompensera så att huvudet inte faller. Dag in och dag ut leder automatiskt till sämre kroppshållning och vips så får man ont lite överallt, speciellt i hälen eftersom det är våra fötter som bär oss.

Läkaren Johan Armfelt delar med sig av sina erfarenheter till varför man upplever smärta i hälen hos Expressen oftast p.g.a. inflammation dvs. hälsporre. Dåliga skor och överansträngning kan leda till hälsporre, mer om symptomen och behandlingsalternativ kan du läsa hos Hälsporre Rehab. Platta skor är en av flera anledningar till att man upplever smärta.

Det är viktigt att man ser över sina skor, bygger upp en bra kroppshållning och stärka upp sina fötter. Att välja skor med bra dämpning är väldigt viktigt och att man sedan växla mellan tre par skor under dagen gör att smärtan kommer minska och du får en starkare fothållning. Detta förebygger även mot eventuella framtida problem. Hos Metro kan du läsa mer om när det kan vara dags att investera i nya sulor.

hälsporre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.