Hus och hem,  renovering

Smidiga betongtrappor av block till Attefallshuset

Samarbete med vinningacement.se

Att ha ett Attefallshus på tomten ger 30 kvadratmeter extra boyta utan byggnadslov. Husen levereras oftast i färdiga moduler och lyfts på plats med en kran från en lastbil. Den placeras ofta på en grund av plintar av cement. Det ger en stabil grund från marken och är det vanligaste sättet att bygga en husgrund för attefallshuset.

Det medför att huset kommer en bit upp från marken och det behövs därför någon form av trappa. Det går antigen att bygga en trappa i trä och ofta kan det vara snyggt med att bygga en terass runt huset och skapa en mer sömlös känsla mellan ute och inne då många av modulhusen har skjutdörrar.

Att gjuta en trappa i betong är ett projekt som kräver precision och armering och kan vara svårt att få jämn och plan. Med tiden kan betongtrappor spricka på grund av frostskador, rostskador som beror på dåligt tätskick till armeringen. Ett enklare alternativ är att bygga en trappa i färdiga betongblock som lyfts på plats, ofta kan det räckas med endast ett block för ge en bra höjd på ett trappsteg. Dessa är tunga men enkla att få till en trappsteg som håller i många år. Cement tycker jag är väldigt fint och modernt material att ha i trädgården på trappor, krukor och så vidare.

Just byggelement i cement kommer i flera utföranden, plintar, trappsteg, skalblock med mera.

Skalblock är smidigt om du vill bygga en stabil mur runt huset som du sedan kan klä in i puts. När väl blocken har fyllts med betong och stelnat har du verkligen en stabil helgjuten mur. Det viktigaste här är att använda en ett murarsnöre eller laser för att få blocken rätt placerade.

Att bygga hus med moduler, cement med block och cement moduler tidsbesparande och beroende på vilket byggprojekt du har i din trädgård så kan du finna det du behöver hos Vinningacement.se  som är en komplett leverantör av betong med egen fabrik som kan ta sig an både stora och små projekt

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.