Hus och hem

Skydda ditt hem och dina Värdeföremål med ett Hemlarm

I detta blogginlägg tänkte jag berätta om hemlarm och varför det är bra att ha. Har du någon gång reflekterat över hur mycket av sakerna du äger är värda? Är du kanske en person som uppskattar livets goda och kanske har en full walk in closet med dyra kläder, väskor och dyra viner i din vinkällare och andra dyra köksutrustning? Ja, då kan det verkligen springa iväg i högt värde.

Du kanske tänker men vem vill ha gamla kläder och prylar? Men faktum är att andrahandsmarknaden för just detta är extremt stor just nu. Tjuvar kan nämligen snabbt omvandla stulna föremål till kontanter på andrahandsmarknaden.

Det finns inget lagstadgat krav på att ha larm i sitt hem, oavsett hur många dyrbara föremål man har. Dock är det starkt rekommenderat att installera ett larm om man har mycket värdefulla saker. Ett larm kan avskräcka tjuvar och minska risken för inbrott, samt ge dig och din familj en ökad trygghet. 

Saker tjuvar gärna snor:

Smycken och värdeföremål

Guld och silver

Ädelmetaller som guld och silver är alltid eftertraktade på grund av deras höga värde och enkelhet att smälta om och sälja vidare.

Dyra klockor

Klockor från lyxiga varumärken är populära stöldobjekt på grund av deras höga värde och eftertraktade status.

Kontanter och kreditkort

Kontanter är svårspårade och därför en favorit bland tjuvar. Kreditkort kan snabbt användas innan de spärras av ägaren.

Designerkläder och accessoarer

Kläder och accessoarer från kända designers kan säljas för stora summor, vilket gör dem till populära mål för tjuvar.

Cyklar och sportutrustning

Cyklar och dyr sportutrustning är ofta lättåtkomliga och kan säljas vidare med god förtjänst.

Hushållsapparater och köksutrustning

Dyra hushållsapparater och köksutrustning. Men även trädgårdsutrustning.

Elektronik och tekniska prylar

Som laptops, tv-spel, tv, surfplattor

Integration av smart hemteknologi med hemlarm med AI

Smarta hem-system kan integreras med ditt hemlarm för att ge ytterligare säkerhet och bekvämlighet. Du kan styra larmet från din smartphone och få realtidsuppdateringar.

Tips för att säkra hemmet under resor

  • Automatiska ljus: Installera timmers för att tända och släcka lampor.
  • Grannsamverkan: Be grannar hålla ett öga på ditt hem.
  • Posthantering: Stoppa din post eller be någon ta hand om den.
  • Sociala Medier och Säkerhet
    Risker med att posta på Instagram att man är bortrest
    Att posta på sociala medier att du är bortrest kan göra ditt hem till ett mål för inbrottstjuvar. Var försiktig med vad du delar online.

Hur man optimerar sitt hem för försäkring

För att optimera ditt hem för försäkring, se till att du uppfyller alla säkerhetskrav. Detta inkluderar installation av larm, lås och eventuell kameraövervakning. Visste du att man får ha larm i sitt förråd? Det sker ofta inbrott i förråd och tjuvarna kan verkligen hitta bra saker att sälja.

Rekommendationer och tips för larm

  • Professionell installation: Överväg att få ditt system professionellt installerat.
  • Användarrecensioner: Läs recensioner hos https://hemlarmsofferten.se och jämför olika larmsystem som passar din budget och bli uppringd av 3 Sveriges bästa larmbolag.

Slutligen en sak jag märkt av är att det skett mycket inbrott på Östermalm. Faktum var jag till och med hemma när ett inbrott skedde en trappa nedanför mig, de hade sonika bara brutit upp den tunna trädörren och börjat lasta ut saker. Ingen i huset ryckte på ögonen för de trodde det var ytterligare renovering som pågick för på Östermalm renoveras det ofta. Personen där hade inte velat byta till en stark dörr som de andra i bostadsrättsföreningen. Så hade de haft en bra dörr och en dekal med att de hade larm och haft larm hade dom troligtvis sluppit inbrottet eller åtminstone kunnat få en snabb utryckning. Tjuvarna är så smarta nu att de inte säljer dina saker vidare på den svenska marknaden så chanserna att återfå dina saker är inte så höga tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *