Shopping

Kul med pärlplattor

Pärlplattor är något de allra flesta roat sig med som yngre. Det på dagis, i skolan eller hemma. Det är än idag mycket populärt att använda pärlplattor för att skapa fina mönster och annat.  Idag finns det pärlplattor i form av olika figurer samt att det så klart finns fyrkantiga, där det går att låta fantasin flöda fritt.

Förr var det vanligt att antingen limma pärlorna direkt i plattan, eller att man strök med strykjärn på dem så att de gick ihop. Idag finns det ett smidigare alternativ. Det är att använda ett självhäftande ark som sätts på pärlorna på pärlplattan och gör att de sitter ihop. Det är rätt skönt att slippa ha framme ett varmt strykjärn, särskilt om du ska sitta och pärla tillsammans med yngre barn. 

Hitta bra pärlplattor

Om du vill köpa pärlplattor och pärlor, så kan du hitta en hel del av detta hos Creative Company. De har både pärlplattor och stiftplattor samt alla de tillbehör du kan tänkas behöva. Det är inte fel att köpa hem olika former och mönster, så att du och dina barn kan pärla tillsammans. 

Skapa med pärlor och pärlplattor

Fördelen med pärlplattor är att det går att skapa en massa fina saker. Det kan vara fina motiv att ha som tavlor, glasunderlägg, dekorationer och mycket mer. Sedan går det även att använda pärlorna separat för att tillverka fina halsband eller armband och andra smycken med mera.

Om du har en fyrkantig pärlplatta, så går det att hitta mönster på hur du ska lägga pärlorna för att skapa vissa motiv. Det går ofta att hitta på nätet och skriva ut. Eller så lägger du på frihand. 

På nätet finns det även en massa andra tips på vad du kan göra med hjälp av pärlor och pärlplattor. Det är egentligen bara din egen fantasi som kan begränsa dig. 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *