Hur syns man på Google? Skaffa hemsida som litet företag billigt/gratis?

Alla har hört talas om Google och sen pandemin kom har allt fler företagare insett att syns man inte online i Googles sökresultat så finns man inte. Förut brukade man säga att 80% av alla köp sker med en Googling men så är det inte länge. Yngre publiken använder sig av Instagram och Tiktok när dom söker av restauranger så är du företagare som driver restaurang så behöver du verkligen använda dig av dessa kanaler. Jag själv går alltid in på Instagram för att se hur lokalen och maten ser ut så att jag vet om det är värt min tid att gå dit. Oavsett vilken typ av verksamhet är det bra att ha en bra hemsida, spara pengar och bygg hemsida gratis.

 

Men hur ska man tänka om man driver företag inom restaurang? 

Du behöver givetvis ha en hemsida för restaurang. Du behöver en hemsida som visar det dina besökare vill veta: Meny, öppetider, address, dina sociala kanaler samt några bilder. För få in lokal trafik behöver du sedan lägga in din hemsida på Google my business så att människor i närområdet ser din restaurang om dom söker på exempelvis “Italiensk restaurang”. För att just din hemsida ska fångas upp behöver du berätta på din startsida på din hemsida att du är en Italiensk restaurang genom att skriva det i skrift på hemsidan och gärna som huvudrubrik (H1:a) på din hemsidan. Marias Italiensk restaurang” – Huvudrubrik, sedan följt att vet stycke text om ämnen. Googla på SEO synas online om du har djupare intresse.

Hemsida för bröllop

I bröllopstider är det mycket catering och bröllopskoordinatorer och restauranger samarbetar. Vad vore ett bröllop utan god mat? Ska du gifta dig kan du spara oerhört mycket tid genom att skapa en hemsida för bröllop. På din inbjudan till ditt bröllop kan du lägga din domänadress till ditt bröllop och låta dina besökare ta del av informationen online. Ett tips är att skapa en QR kod på inbjudan så att enkelt att hitta dit, speciellt om du valt gratis versionen utan egen domän.

Fördelar:

  • Sparar tid
  • Ta emot anmälningar och önskningar om mat
  • Att en hemsida om ditt bröllop gör att det blir enklare för dina besökare att förstå vilken typ av stämning du vill ha på ditt bröllop.
  •  Ladda upp inspirationsbilder på klädsel och tema för att inspirera. Du kan ha en dresscode uppladdad där det enkelt förklaras hur klädseln för bröllopet.
  •  Du kan ha en önskelista online bröllop så att dina gäster kan enkelt ta del av vad ni önskar få i gåvor.

 

Nuförtiden är det drag and drop och du behöver inga kunskaper i att bygga hemsida, klarar du av att ha hand om ett företags Instagram eller Facebooksida så kan du nog bygga en hemsida själv utan att bli ruinerad. Det är roligt att när man väl kommer igång skulle jag säga, några timmar över så kommer du långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.