Uncategorized

Hur frisk/skadad är min hud? –Derma scanner -skönhetsblogg

Jag har bokat en tid för en Derma scanner behandling samt en kemiskt peeling med salongsprodukter från Victus clinicHollandhair skönhets salong på onsdag 🙂

Jag gör denna hudscanning, för att trots att min hud ser/känns bra så kan det med en djupgående hudanalys visa sig att den har behov av något.

Och ni vet ju hur jag är, älskar prova nya saker och jobba förebyggande 🙂

Jag känner på mig att den kommer säga att jag är lite torr, det är så svårt att bota den biten. Skulle jag ha solfläckar skulle det synas som fläckar på bilderna tror jag.

Vad är en Derma Scanner?

Djupgående hudanalys, som läser av pigment, porer, talgproduktion
kärl, rynkor & linjer, solskador, fuktbalans, allmän hudkondition blodcirkulation

Den ser det ögat inte kan se helt enkelt och eftersom man för en journal kan man lätt komma tillbaka och följa upp om ens åtgärder har gett resultat. det inte ögat kan se

 

Så här går det till:
Man lägger hakan på hakstödet i Derma Scannern och så tas två foton. Maskinen beräknar resultatet och i datorns programvara skapas en kundprofil på dig och din hud. Resultaten av hudanalysen avläses och lämplig behandling samt produkter kan rekommenderas. Hudanalysen sparas i din kundprofil och kan lätt jämföras efter tid.

Resultat
Derma Scanner visar diagram med detaljerad information som kunden kan ta del av. Den sammanställer skillnader och likheter mellan den scannade huden och “standardhud” vad gäller t ex porer, rynkor, talg, pigment samt tonus och turgor (fukt och elasticitet).

Fuktmätare
Med den medföljande fuktmätaren kan man mäta hudens fuktighet. Resultatet räknas med i programvaran och lämplig behandlingsmetod kan rekommendera.

 

 

Här är bilder på hur en sådan behandling ser ut:

dermascanner
hudanalys Derma scanner

 

 

 

Så här ser maskinen ut

dermascanner
dermascanner

 

Kemiska peelingen har jag inte forskat så mycket om ännu och jag har aldrig gått på en sådan behandling men det är perfekt att göra det nu. Bli av med gammalhud nu innan våren kommer.

 

Återkommer på onsdag om uppföljning!

3 kommentarer

 • B B

  Pseudovetenskap! Vad är det apparaten mäter? Vilken metod använder apparaten? För mig är det helt obegripligt att kvinnor okritiskt accepterar påståenden utan någon som helt underbyggnad. Kollade skönhetsklinikens hemsida. Oseriöst som vanligt. Inga fakta men många glättiga foton. Vad du skriver är att de tar två foton och jämför. Det är verkligen ingen nyhet och analysera huden med uv-ljus har man gjort i många år.

  • missjennie

   Mäter:Derma Scanner visar diagram med detaljerad information som kunden kan ta del av. Den sammanställer skillnader/ likheter mellan den scannade huden och “standardhud” vad gäller t ex porer, rynkor, talg, pigment samt tonus och turgor (fukt och elasticitet).
   fuktmätare
   Med den medföljande fuktmätaren kan du mäta hudens fuktighet över hela kroppen. Resultatet räknas med i programvaran och lämplig behandlingmetod kan rekomenderas till kunden.

   Det som står på deras sida, nu blev behandlingen inställd fick jag veta imorse så fått veta mer vet senare skede. Tråkigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.