Håll humöret på topp under höstmånaderna

Det finns inget mysigare än att sitta hemma med en varm kopp te och titta ut när höstlöven faller ner utanför fönstret. Det börjar bli kyligare i luften och fler personer har på sig varmare och mysigare kläder. Det finns dock många som kan känna sig lite nere när det börjar sig de mörkare månaderna, därför tänkte jag idag ta upp några tips på hur man kan hålla humöret uppe, trots att vintern långsamt kommer mot oss!

Läs en ny favoritbok

Det är inte alla som gillar att ta sig ut från huset eller lägenheten när temperaturen sjunker. Just därför är höstmånaderna ett perfekt läge att läsa nya spännande och intressanta böcker! Det finns bokstavligen ett hav med böcker där ute och allt handlar givetvis om vad du är intresserad av att läsa. En bok som verkligen öppnat mina ögon är ”Lev livet fullt ut” som är skriven av Eckhart Tolle.

Testa lyckan i dina favoritspel

Online spel finns det massvis av och är även något populärt i Sverige. Man vet ju aldrig när man har turen vid sin sida och därför är det alltid smart att testa den titt som tätt, på ett ansvarsfullt sätt såklart. Mitt favoritspel när jag spelar på online casinon heter Book of dead slot. Jag har alltid varit intresserad av Forntida Egypten och det är just detta tema i spelet.

Baka!

En smaskig paj med inslag av kanel, eller kanske något mer komplicerat recept som Makron? För att göra det extra höstigt, varför inte baka med smaker som kanel, vanilj eller pumpa? Det finns enormt mycket man kan baka och med lite fantasi kanske man lyckas baka världens godaste bakverk? Vem vet! Bakverk är supergott och när man äter något gott, som man dessutom lyckats baka själv, då är det svårt att ha en sur min!

Lär dig att sticka eller virka

Ge bort ett par stickade eller virkade vantar i julklapp, eller skapa en mysig halsduk till dig själv innan snön börjar falla. Att lära sig virka eller sticka är inte bara en rolig kunskap att ha, men även ett roligt sätt att skapa plagg eller accessoarer som du kan ge bort i present. Det är dessutom mycket roligare att ge bort en julklapp eller en present som du har skapat helt själv, istället för att köpa något från en butik, tycker i alla fall jag! Dessutom känner man sig glad och duktig när man har lärt sig en ny färdighet och det kan verkligen göra att humöret hålls uppe.

En bra film slår aldrig fel

Vissa filmer är verkligen konstverk och precis som böcker finns det enormt många att välja mellan. Action, komedi, äventyr eller kanske en svensk film? Allt beror ju på ditt humör! Netflix har ju massvis att välja mellan. Skulle du känna dig lite nere, brukar en komedifilm få dig att skratta – vilket därmed förbättrar ditt humör, oavsett vad för säsong vi befinner oss i, eller vad för slags väder det är ute!

Träna något som du tycker är skoj

Förmodligen alla vet att träning utsöndrar endorfiner, det ämne som får oss att må bra. Men att gå till gymmet kan bli långtråkigt. Det finns väldigt många sporter och aktiviteter där ute som fortfarande får dig på topp, men som också är roligt att utföra. Hopprep, rockring, yoga, simning, boxning, badminton, tennis, bergsklättring… Ja listan kan göra lång! Man behöver inte pumpa vikter för att få en vacker kroppsform och behålla vikten. Det kan dessutom behövas efter alla goda höstbakverk som du har tryckt i dig!