Djur

Fungerar antiskallhalsband för min hund?

Antiskallhalsband kan vara ett bra redskap i din träning mot ylande och skällande hundar. Antiskallhalsband fungerar oftast väldigt bra, de ger effekt snabbt men vissa hundar kan ignorera halsbandet efter ett tag. Därför måste du samtidigt träna hunden att sluta reagera på vissa situationer med skall. Vi berättar mer om antiskallhalsband.

Varför skäller hundar?

Någon gång så hör vi när våran hund skäller och det kan vara olika anledningar som tex möta med andra hundar, möte med människor, ljud utifrån fast din hund är inne, någon knackar på din hund. Finns många anledningar och ibland så tröttnar man på det och vill göra något åt det. För sin egna skull men det kan också störa grannar. Att lära sin hund att skälla vid olämpliga tillfällen kan ibland vara svårt och då kan det underlätta om man använder ett så kallat antiskallhalsband. Det beror på vilket halsband du använder för vissa har olika funktioner. Halsbandet fungerar så att när din hund ger ifrån sig ett ljud dvs skäller så reagerar halsbandet och får din hund att fokusera på något annat. På det viset kan du få din hund att sluta skälla.

Vad är ett antiskallhalsband?

Ett antiskallhalsband är ett typ av halsband som på olika sätt hjälper din hund att sluta skälla. Det finns flera olika modeller och funktioner på ett halsband. Det är för att det ska passa din hund så att du får slut på skällandet. Vissa antiskallhalsband börjar vibrera när din hund skäller och det gillar inte hunden då den sitter tight runt halsen, inte så att den stryper hunden utan den ska sitta så att den blir effektiv vid användning. Antiskallhalsbandets funktion är att den ska få din hund att sluta skälla vid olika tillfällen. Iden med halsbandet är att få din hund att fokusera på något annat eller bli distraherad när halsbandet gör sin grej dvs vibrera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *