Karriär

Få mer leads på hemsidan med Marketing automation

Publicerad

– Samarbete med paloma.se –

I mitt dagliga arbete arbetar jag stort sett enbart med hemsidor och deras synlighet, syns man finns man inte. Men det är annan aspekt att ha i åtanke och det är att, vad spelar det för roll om du har en hemsida som syns om du inte får in leads på sajten?

Alla kan inte göra allt och det finns bara visst antal timmar på dygnet. Jag uppskattar därför förenklade lösningar på olika problem. Marketing automation är en sådan lösning, vet inte om du hört om vad det är?

Marketing Automation är ett samlingsnamn för processer och mjukvara som automatiserar digital marknadsföring och genererar leads.

Det är en mjukvara och processer som samlar information från din webbplats som sedan kopplas med ditt e-postsystem. Denna mjukvaran sedan för dig underlättar som marknadsförare att identifiera, hantera och konvertera kvalificerade leads på hemsidan då allting sker automatiskt. Så smidigt va?

Faktum är att Marketing automation är en viktig del av inbound marketing, som är ett kapitel i sig att berätta om. Något jag själv vill få djupare kunskap inom. Grundprincipen med Marketing automation är att hjälpa marknadsförare att nå ut med rätt budskap till rätt person vid rätt tidpunkt.

Nu har jag varit inne på paloma.se och jag har funderat på detta ämne ett tag, hur jag kan bredda portföljen för mina kunder. 

Det finns så jäkla mycket att göra inom marknadsföring och som företag behöver man ha minst en anställd på marknadsföring och som jag ser det kan inte en person hinna med allt. Det ultimata är ha en person på SEO, en på GA, en på sociala medier och nyhetsbrev aka “Marketing automation“, en gör grafiska saker sen gärna en fotograf på det.

Många väljer att inte lägga pengar på marknadsföring, det är lite synd för det är en kassako. Det är nästan det viktigaste skulle jag säga. Ju mer intäkter man får in desto mer kan man på sikt öka i budget.

Jag blev väldigt sugen veta mer om Marketing automation och om det går att applicera på kunder jag arbetar med idag så ska slänga iväg ett mail!

En reaktion på ”Få mer leads på hemsidan med Marketing automation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *