Hus och hem

Det kan vara värt byta ut fönsterna inför en husförsäljning

Samarbete med calidafonster.se

Innan du säljer ditt hem är det smart att förbättra dess brister. Detta hjälper dig att sätta ett rimligt noteringspris och det blir lättare att hantera dina förväntningar om kommande slutpris. Om dina nuvarande fönster är gamla, bristfälliga eller inte energisnåla bör du överväga ett totalt byte för att förbättra ditt hems säljbarhet och göra försäljningen smidigare.

I genomsnitt gör säljare 2,2 renoveringar eller förbättringar för att förbereda sig för att sälja sitt hem, med 79 % som gör minst en förbättring. Många gånger lönar det sig att byta ut gamla fönster istället för nya. Gamla fönster har sin charm medan nya fönster håller kyla och värme, lätta att öppna och underhållsfria och har numera design som är tids enhetligt för husets utformning.

Ska jag byta fönster innan jag säljer mitt hus?

Du bör byta ut dina fönster om du förutser att de gamla fönstren kommer att bli ett problem under försäljningsprocessen, antingen för att de kommer att höja röda flaggor under en köpares inspektion eller för att de kan påverka ditt annonspris negativt. Var bara beredd på den ekonomiska bördan av ett stort projekt men du har rätt till skatteavdrag med ROT-avdraget som innebär att du kan söka skattereduktion för 30% av arbetskostnaden när du byter fönster, upp till 50.000 kr/år och boende.

Att byta fönster är en dyr ansträngning, så först avgör om det är ett nödvändigt steg eller en överhoppningsbar kosmetisk lösning.

När ska man byta fönster

Äldre fönster kan avskräcka köpare som letar efter ett inflyttningsklart eller energieffektivt hem. Förutom att uppdatera fönster för säljbarhet, är här några fall där du verkligen bör överväga att byta ut några eller alla dina fönster.

Fönster som inte fungerar: Byt ut fönster med krossat glas eller trasiga spärrar, lås eller fjädrar.

Dragiga fönster: Äldre fönster är mindre energieffektiva på grund av hur de utformades, men alla fönster kan börja släppa igenom drag när ditt hem lägger sig.

Ineffektiva fönster: Äldre fönster blockerar inte UV-strålar lika bra som nyare PVC fönster från Calida, vilket innebär att de släpper igenom värme lättare.

Jag rekommenderar dit att tala med Calidafönster för att få veta dina fönsters behov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *