Angel Fury – ett nytt brädspel från gruppen som gav oss Terraforming Mars

 

FryxGames är ett independent familjeföretag som skapades i 2011 av familjen Fryxelius. Företaget består av nästan hela familjen Fryxelius – 10 bröder, sex systrar och två fantastiska föräldrar som också utvecklade olika brädspel och genom detta väckte intresse i spelen i deras barn. Enligt Enoch Fryxelius, FryxGames CEO, är det avgörande att bygga en ny spelkultur som stödjer jämställdhet och respekt mellan spelare, och främja idéen att alla är välkomna vid ett gemensamt spelbord. FryxGames mål är att förena människor i ett gemensamt äventyr som sker varje gång en grupp sitter tillsammans och spelar. Företaget har publicerat många brädspel, t.ex. Terraforming Mars, ett spel som blev till ett världsfenomen, och nu är de tillbaka med Angel Fury, ett nytt krigsspel för alla som tycker om fantasi och historier om utomjordiska varelser. Spelet finansierades av det fantastiska brädspelssamhälle på Kickstarter i bara 17 dagar vilket bevisar att FryxGames är ett känt och respekterat företag i brädspelsvärlden.

Angel Fury är ett spel för en till fyra spelare, och dess mål är att vinna en kamp över människans själ. Två lag av änglar (blått och vitt) och två lag av demoner (svart och rött). I mitten av spelplanen knäböjer en mänsklig själ i ångest. Det lag som först når sju själspoäng vinner hela spelet.

Änglarna försöker påverka själen till det goda, medan demonerna, de fallna änglarna vill dra själen till den mörka sidan av förtvivlan. Varje spelare kontrollerar en figur (en ärkeängel eller en demonprins), som är ledare av antingen änglarnas eller demonernas division. Ärkeänglarna och demonprinser har särskilda förmågor som hjälper nå spelets mål och vinna. Förutom behärskar spelarna också två stora divisioner, Seraferna och Plågoande, och horder av änglarna och djävlarna. Angel Fury består också av terräng, områden som kristallberg eller fontäner av levande vatten, där du kan samla kristaller och förstärkningar. Förutom att de hindrar viss rörelse fungerar dessa områden också som resursfält. Kristall och det levande vatten används också för att uppgradera din kortlek, genom att köpa mer kraftfulla kort från marknaden. Att samla resurser och att köpa kort är bara ett medel för att nå ett mål, och målet med spelet är att samla 7 själspoäng. Man får själspoäng genom att stå på den mänskliga själen, eller genom att ockupera motsatta altaren.

Angel Fury kan spelas av en bara person eller i större grupper från två till fyra personer. Det finns olika sätt på vilket det kan spelas och innehåller olika scenarier man kan använda för att ge spelet mycket mer variation.

Spelet publicerades redan i olika länder utan Sverige, som Polen och Tyskland. Det fick många positiva recensioner på olika forum gällande brädspel. I framtiden har det alla features ett spel behöver för att erövra världen.

Så om du tycker om strategi och krigsspel eller intresserar sig för de utomjordiska varelserna eller sagor om änglarna och demonerna, och har en extra timme eller två, se till att ge Angel Fury en chans!