Företag

Åkerier i logistikbranschen blir allt viktigare

Samarbete med jarnbrosakeri.se

Åkerier är extremt viktigt för både logistikbranschen och även om de har entreprenadverksamhet. I det här artikeln ska jag gå in lite på vad, varför och hur de behövs. Många vet att de är viktiga. Men har du tänkt på hur viktigt det verkligen är?

Transporter behövs vid byggindustrin

Varför är svenska åkerier så viktiga? Det är tack vare företag som Jarnbros Åkeri och Entreprenad AB, som gör att vi har fungerande bostadsmarknad. Utan transport av byggmaterial såsom betong, gipsskivor med mera, hade bostadsbristen varit total. Det finns givetvis andra faktorer som är väldigt viktiga. Exempelvis, cementfabriken på Gotland. Där hotades en stor del av den svenska industrin, på grund av politiska regleringar som är på gång att ändras i skrivande stund. Det krävdes ett regeringsbeslut. 

 

Varför gjorde man det trots att man exploaterar den vackra naturen på gotland? Därför, att det är ännu viktigare att svenskt näringsliv fungerar. Att folk i hela Sverige har någonstans att bo. Att det byggs dagis, fabriken, bostäder och andra byggnationer. Men utan åkerier och entreprenadfirmor hade man inte kommit någonstans med byggmaterialet. Det går liksom inte att transportera ton efter ton genom att släpa på det. Eller jo, de gamla egyptierna gjorde faktiskt det. Men det fungerar inte i ett modernt och humanistiskt samhälle. 

 

Åkeriernas roll inom logistikbranschen

Sedan är det också, helt andra saker dessa åkerier bidrar till. Saker som är extremt viktigt i den moderna tidsålder vi befinner oss i. Vi har till exempel e-handeln som har fullkomligt exploderat. Vi har också julhandeln, black week, sommarrea och en rad andra tillfällen där man köper gåvor eller “shoppar”. Det kan både röra sig om ren nöjesshopping och rent livsnödvändiga saker som medicinska preparat och liknande. Utan transporter, hade detta varit en omöjlighet. 

Hela den svenska sjukvården, och nästan alla företag inom näringslivet liksom privatpersoner och statliga myndigheter, har ett extremt behov av logistik i olika sammanhang. Julen och andra högtider som de flesta av oss lever med idag, skulle till exempel varit helt obefintlig om butiker inte kunde få in sina varor och om man inte kunde beställa hem saker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *