Visste ni att det finns tre olika grader av celluliter

Något jag inte visste är att Celluliter kan delas in i 3 grader och det är väldigt vanligt att man har någon av dom. Eftersom kvinnor har mer underhudsfett än män drabbas ca 90% av alla kvinnor av celluliter och då framför allt efter puberteten. Vanligast är att man får celluliter runt stussen och låren.

Här nedan kan ni se dom 3 olika stadierna som finns:

 

Grad 1

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 11.11.56

Syns endast om man trycker ihop huden, i detta tillstånd har det lagrats vatten i vävnaden.

Grad 2

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 11.12.06

Syns då man står upp utan att behöva trycka ihop huden, i detta tillstånd har det lagrats vatten, fett och slaggprodukter. Här har även cirkulationen blivit sämre.

Grad 3

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 11.12.11

Syns både när man står och ligger ner, i detta tillstånd börja slaggämnena bli tjockare i vävnaden, vilket gör att groparna får en hårdare och fastare struktur. Celluliter i denna grad kan vara smärtsamma vid tryck då fettklumparna trycker på nervändarna.

Jag har inga celluliter men jag har dessvärre minimalt av stadie 1, mina ben gör det lite ont om man drar ihop huden sådär och får jag massage så gör det lite ont. Det är som blockeringar!

Skärmavbild 2016-02-02 kl. 11.11.46
celluliter under huden bild

Men det finns hjälp mot detta, celluliter beror mycket på underhudsfett så ju lägre av det är en bidragande faktor, samt kost och gener. Blodet måste även kunna cirkulera.

Genom att göra en behandling som heter Kavitation som är en effektiv metod för cellulitbehandling då behandlingen spränger fettcellerna med hjälp av ultraljudskavatiation i de områden som blivit drabbade. Med maskinen Omorphia 20, kan man göra en behandling som kombinerar fem olika behandlingstekniker som, Ultraljudskavitation, Mekanisk massage och vakummassage, Radiofrekvens, Infrarött ljus.

 

Jag tycker denna maskinen från Victusclinic verkar var riktigt mångsidig och intressant! Det är lite som med min massage, jag kombinerar olika metoder för tillgodo se mina behov/intressen 🙂

7 comments / Add your comment below

  1. Till B B
   Alla metoder är bra med att jobba med dom tillsammans ger ett ännu mer fantastiskt resultat. Lite som att må bra, du kan välja att bara träna, äta eller sova så kommer kroppen må bättre men om du kombinerar alla så kommer det ge fantastiska resultat.

 1. Har man som dom grövsta behöver man ofta gå in med kanyl under operation för det är så djupt och lossa på det… Så kombinera olika metoder kan vara en lösning. Varför dom rekomenderar flera behandlingar är för den ena spänger fett och ju smalre desto mindre celluliter oftast!

  1. nej det är ju verkligen rejält med 3:e gradens, jag har sett äldre med celluliter på armarna men dom jag nämt om det har ej trott på mig, men allt är då möjligt! Ditt är ju relativt enkelt botat iaf 🙂

  1. Hej, ja det verkar väldigt bra och mångsidig apparat! För ha en bra kropp så är ju alla delar hur man sköter sin kost/träning en del av cirkeln.

   Ha en fin dag ni med 🙂

Kommentera