Vill du städa upp din ekonomi som i lyxfällan? – här är bra tips

-sponsrat inlägg med lånemäklaren.se

En av mina absoluta favorit program är att se på lyxfällan och när jag kikat på alla dessa Lyxfällanprogram så har jag fått en insikt i hur många fungerar med sina pengar. Ofta beror människors ekonomiska problem på att dom haft ett bra jobb och tjänat bra med pengar och fått en väldigt bra livsstil och nu har dom inte kvar jobbet men fortsätter leva på som vanligt med middagar ute, shoppa för flera tusen i månaden mm. Allt för att återupphålla sin livsstil och för detta tar dom olika smålån och handlar på kredit på olika inredningssidor på nätet och i nästan varje hem, som är med i programmet så kan man se den senaste tv:n på väggen.

Något som alla program har gemensamt är att programledarna försöker alltid försöker är att baka ihop olika smålån för deltagarn för  att på så sätt kan dom samla och lösa små dyra lån och krediter Det är väldigt smart att göra för då man sänker räntan, trots att många vet om detta är det få som gör något aktivt mot det. Det tycker jag är lite dumt, varför ska man sitta på flera lån med högränta om man kan ta ett lån och betala av det och ha endast en sak att betala av?

En annan sak som slår mig är att när det börjar bli riktigt tufft med räkningarna så blir det lätt att många deltagare stoppar huvudet i sanden och slutar öppna sina räkningar. Det brukar ofta leda till  kronofogden och anmärkning eller så behöver dom krisartat sälja av saker i hemmet för få ihop dom slantarna.

lyxfällan loppis

Men även överdriven konsumtion av onyttigheter som läsk, flera liter i veckan, snusa och röka för flera hundra kronor i veckan. En av dom bästa och roligaste delarna i programmet tycker jag är när deltagarna säljer på loppis för det är intressant att se hur mycket dom får ihop. Visste ni att var svensk har runt 6000kr i sitt förråd som kan ha som rörliga pengar?

Hos Lånemäklaren kan man låna upp till 500.000 kr

  • Visste ni att handlar man på avbetalning hos Ellos har man en rörlig årsränta på 29,64%, tänk om man köpt en soffa på 12 000 och betalar av den på 1 år, ja då med avier kommer den kosta dig ca 3600kr extra för dom har hög ränta.
  • Genom att jämföra olika lån på en jämförelse sajt så finner du bästa pris
  • Gör aldrig så att du testar söka lån på olika sidor, då får du flera UC på dig och det kommer sluta med att du ingen kommer ge dig lån. Inte ens din egna bank!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.