Hälsa

Vill bli mer frisk funderar på hälsokontroller via blodprov

 

Har du något gång tagit ett tagit blodprov och gjort en hälsokontroll när du varit sjuk? Det är troligtvis någonting som alla gjort i sitt liv. Men frågan, har du analyserat svaren du fått hälsokontrollen? Troligtvis inte, det är nämligen så att tar du ett blodprov via vårdcentralen så får du veta från läkaren om du behöver behandling eller om stor brist på något och behöver sätta in en åtgärd. Men du som patient får faktiskt inte någon mer djupare information om dina faktiska värden. Du kan kika på dina värden På mina vårdsidor och om du har tur kan du hitta något vettigt. Jag kunde se att jag inte hade brist på något, men att  var medelvärde. Det saknas tydliga referensvärden och få mätvärden att utläsa. Hur ska jag som patient bli mer frisk på sikt om jag inte får någon djupare information?

Men ett mer omfattande hälsokontroll via blodprov, så kan utläsa mycket från sina resultat. Man kan  upptäcka viktiga saker som på sikt kan bli värre på äldre dagar. Hälsan för mig är avgörande, men det är svårt hålla sig frisk jämt och ständigt.

hälsokontroll

Nej, det är bättre att beställa en hälsokontroll via ett företag vars huvudfokus är att ge dig information om din status! De blodprov som erbjuds via Medisera är samma typ av blodprov som du tar på vårdcentralen men med ger en betydligt djupare analys.

En blodprovs analys vid en hälsokontroll kan konstatera:

  • Analysen konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden.
  • Blodprovstagning med hög klinisk standard i samarbete med bl.a. Karolinska Universitetslaboratoriet.
  • Svar från legitimerad läkare som kommenterar provsvaren. Dom ringer upp om de är gravt avvikande.

Det finns olika nivåer på hälsokontroller:

Priserna är från 590 kr- 1390 kr beroende om du väljer hälsokontroll, bas, medium eller stor. Personligen vill jag gärna göra den mest omfattande varianten. Den passar dig som vill få en grundlig analys genom en bred uppsättning av blodmarkörer tex om du upplever symtom som kan bero på låga eller höga värden.

Enklaste sättet är att ta ett blodprov utan remiss, då slipper du helt enkelt att stå vårdkö eftersom e-remissen skickas direkt till det ditt utvalda provstagningsställe för Drop-in. Mycket smidigt. Att kontrollera sin hälsa är någon alla drar fördel av och du kan på så vis arbeta förebyggande mot dom vanligaste folksjukdomarna.

Jag måste testa detta, jag orkar inte var sjuk så ofta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *