Vikten av att gå till certifierade vid injektionesbehandlingar

Jag har skrivit om detta tidigare, jag är inte mycket för alla Groupon, Let´s deal behandlingar eller andra tvivelaktiga ställen som gör injektioner där priserna är lite för bra för att vara sanna. Nu kanske säkert vissa av dom på rabattkodsidorna är utbildande men en professionell behandlare har ofta en stor kundkrets och behöver inte sänka priserna på sina behandlingar till 2000kr.

Visste ni att 1500kr brukar ungefär eller mer vara inköpspris på fillers och på det ska den som gör ha betalt samt att hälften går bort i skatt. Ett normalt pris brukar därför ligga på ca 3500kr och uppåt.

Under hösten 2014 så bildades Estetiska injektionsrådet till att vara en fristående och oberoende certifiering för injektionsbehandlingar. Deras målsättning är att öka konsumentskyddet för injektionsbehandlingar så att du kan hitta en säker behandlare! Tänk vad bra 🙂

Certifieringen är till för dom som har legitimation inom hälso- och sjukvårdspersonal (läkare, sjuksköterska eller tandläkare) Alla dom fått denna certifiering har avlagt ett prov som visar att man har nödvändiga kunskaper inom bland annat anatomi, basal injektionskunskap och komplikationshantering. Denna är personlig och man förpliktar sig att fortlöpa i utbildningar inom området samt upprätthålla antalet behandlingar för att bibehålla praktiska färdigheter. Såg nu att två jag känner till är medlemmar i deras råd!

estetiskainjektionsrådet logga

Alla kliniker får deras logga för kunna visa att dom är medlemmar!

Jag skulle aldrig gå till en obehörig, tänk om det händer något och du inte kan få hjälp??! Blir väldigt dyrt att vända sig till akuten eller liknande! Dessutom kan du får helt fel utförda behandlingar :s

Här nedan är lite andra blogginlägg jag skrivit om fillers:

Läs mer om säkra filler

Läs mer om filler guiden

Läs mer om filler i ansiktet

Nytt filler märke på marknaden

Varning för filler kopior på marknaden

Motgift mot filler

Få bort mörka ringar med fillers

Filler

 

1 comment / Add your comment below

Kommentera