Varning på fillers kopior – läskigt

Det är kopior på fillers i omlopp nu, det är mycket läskigt! Vi måste vara extra försiktiga nu så vi inte råkar ut för detta.

Kliniker i Sverige har fått flera email med erbjudande att köpa hudfillers av märkena Stylage, Restylane, Emervel och Juvederm med rabatt. Från Personen i fråga utger sig för att köpa hudfillers direkt från tillverkarna, vilket är osant.

För inte så länge sedan varnade läkemedelsverket i Sverige och Irland för kopior på Restylane.

 Viktigt

Injicera endast originalprodukt köpt av registrerad distributör. Är du osäker kontakta distributör eller tillverkaren direkt.

I ett rättsfall från Tyskland dömdes en tandläkare som använt kopior på implantatskruvar som orsakade inflamation i käken att stå för rehabiliteringskostnaden på mer än 3 miljoner kronor.

Hade tandläkaren köpt den lagliga originalvaran via den verkliga distributören, hade kostnaden för skadan täckts av tandläkarens försäkringsbolag.

Stylage säljs endast till leg. läkare tandläkare och sjuksköterskor. Köper du Stylage av någon annan än New Medic Era AB, gäller ej tillverkarens garantier. I Skandinavien distribueras Stylage endast av New Medic Era AB i Stockholm.

Här nedan är lite andra blogginlägg jag skrivit om fillers:

Läs mer om säkra filler

Läs mer om filler guiden

Läs mer om filler i ansiktet

Nytt filler märke på marknaden

Motgift mot filler

Få bort mörka ringar med fillers

Säkra injektioner

Filler

Kommentera