Det här med insyn i vardag och på salongbesök

Det var några år sedan då jag hälsade på hos en en vän och stod i köket. Plötsligt så såg jag att det var en person som stod och glodde rakt in. Vilken rysare, jag kände mig väldigt obekväm och gick därifrån. Det fick mig att undra vad det är för typ av människa som tycker om att glo in i andras hem sådär? Det är tydligen ganska så vanligt folk glor in. Och köket är en verkligen plats det är vanligt att känna sig  “bevakad”.

Så kan du förhindra insynen utan att förlora ljuset

Det bästa är att ta bort insyn helt men utan att behöva minska ljusinsläppet avsevärt. En svår kompromiss kan tyckas, men det genom att klistra upp insynsskydd tex frostat glas folie på fönstren få man en smidig lösning som ser bra ut och man fortfarande se ljuset från himlen utan att få direkt insyn. Ett tips är att lägga film på halva fönstren för att skapa mer privatliv.

Att undvika salonger med för mycket insyn kanske jag är ensam om?

Är det något ställe där jag tycker att fokus borde ligga på att minska insyn, så är det skönhetssalonger och hos frisörer. Det mest obekväma skulle ju vara om man satt där i stolen med folieslingor i håret och utan smink och killen man träffar/vill träffa går förbi och ser än. Faktum är att jag väljer frisörer baserat på hur jag får sitta i lokalen och hur pass mycket insynen är från gatan. Detta är nog inget salongsägare tänker på, dom vill ju visa upp sina fina salong, men jag kan tänka mig att vissa säkert skulle öka sin omsättning med 100 % om dom bara lade frostat glas.

Är jag ensam om tänka så här med insyn på salong? 

Kommentera