Tre restips i vinter

Vem drömmer inte om att åka utomlands under vintern? När det är mörkt nästan dygnet runt längtar hela kroppen efter att få känna solens strålar mot ansiktet. Man vill också uppleva något nytt och spännande. 

 

Vintern är den perfekta tiden för att åka iväg på en weekend eller längre resa. Det finns flera platser runt om i världen som har mycket bättre väder än här i norr. Det finns också städer som har mycket att erbjuda oavsett när man reser.

 

Citypuls i New York

 

New York är en stad som har något för alla oavsett årstid! Det är samtidigt staden som aldrig sover. Det finns hundratals museer att välja mellan och för alla som gillar teater och musikaler väntar Broadway. Stora shoppingcenter som Nordstrom, Macy’s och Bloomingdales är ett måste, såväl som att gå längs med Fifth Avenue. Det finns restauranger som serverar mat från världens alla hörn och beroende på vilken stadsdel du befinner dig i kan det kännas som att du har hamnat i Kina, Italien eller Korea. 

 

(Källa: Unsplash)

 

De som gillar att titta på sporter som basket och ishockey kan göra det på den häftiga arenan Madison Square Garden. Ishockeylaget New York Rangers brukar locka många svenskar tack vare Henrik Lundqvist. Enligt nyhetsrapporterna för sportspel på nätet är oddset för att de vinner NHL 61.00 . Det kan faktiskt vara en upplevelse att gå på en match även om man inte är sportintresserad. Det är nämligen inte ovanligt att det sitter flera kändisar i publiken.

 

Lyx i Dubai

 

Dubai kan vara den perfekta semesterdestinationen eftersom staden verkligen har allt. Det går att shoppa, det går att ligga på stranden och det erbjuds ett pulserande cityliv. Det är en stad där modernt möter konservativt, vilket verkligen ger en spännande blandning. Staden bör ses både från marken och från ovan. Det går att åka helikopter över stadskärnan samt åka upp i några av de superhöga skyskraporna, som Burja Khalifa och Dubai Mall. Därifrån ska utsikten vara svindlande. Från marken är det ett måste att se fontänerna utanför Dubai Mall och att ta en sväng runt Dubai Marina. Det är där alla superlyxiga yachter och bostadshus ligger. Det går också att ta sig utanför staden och åka på ökensafari.

 

(Källa: Unsplash)

 

Sol och bad i Cancun

 

Glöm Thailand och Kanarieöarna. Vill du se milslånga sandstränder ska du åka till Cancun i Mexiko. Vattnet är turkost och den vita sandstranden är bokstavligt talat milslång, närmare bestämt 2 mil lång. Staden är uppbyggd runt turism och det finns massivs med hotell i olika stilar. Det finns både lyxigare shopping och marknader. Det som däremot lockar många är nattlivet. Det ligger flera nattklubbar på varje gata och det går att åka på Bar Hopping-turer. Cancun är en perfekt vinterdestination eftersom vädret är som allra sämst under juni, juli och augusti. Medeltemperaturen från december till april är 27-28 grader. 

 

(Källa: Unsplash)

Tänk om man hade fått resa till någon av dessa städer i ett par dagar. Det hade säkert gjort underverk för både huvudet och kroppen. Om inte annat hade det gjort att vintern inte kändes så himla långa.  

Kommentera

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds