Hälsa

Tips för dig som får ont i svanken när du sitter ner

Har du ont i svanken när du sitter ner och arbetar hemifrån? Allt fler väljer arbeta hemifrån just nu och det har gett konsekvenser hos många med ont i ländryggen och stela axlar på grund av att hemmakontoret inte riktigt är anpasst för sitta ned 8 timmar att arbeta vid.

Det finns en uppsjö roliga Memes om hur vi arbetar hemifrån från soffan, matbordet på en hårt trästol med mera. Och visst för en dag eller så är det ingen fara men på sikt kan det ge upphov till felbelastningar på rygg och axlar och det ä något jag själv har upplevt. 

Även om vi köper hem kontorsmöbler för en bättre ergonomi kan vi behöva komplettera med en ländryggskudde (ländryggsrulle) för extra stöd i svanken.

Ländryggsrulle – The Original McKenzie

Kudde i svanken för att lindra ont i svanken

Jag brukade rulla en prydnadskudde i svanken i min arbetsstol för stödja min svank, men det var svårt få den rätt och rund som ett tappert försök för att förbättra min arbetsställning här hemma. Nu har jag äntligen kommit i kontakt med Rehabgrossisten som säljer massor av saker för kroppen för ökat välbefinnande och där köpte jag bland annat en ländryggskudde

Det finns det finns olika ländryggskuddar i olika storlekar, stor, liten liten med band som man kan fästa fast på stolen. Detta var verkligen en bra investering måste jag säga! Inte särskilt dyrt heller och överdragen går att ta av och tvätta med. Äntligen får mina prydnadskuddar få göra det som är bäst på, vara prydnad!

Recension:

Av Ländryggsrulle – The Original McKenzie, prisvärd, bra och smart att det går tvätta den. Den är lagom hård! Rekommenderas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *