Stel i ryggen och arbetar för få en bättre hållning

Precis vid denna tid förra året upplevde jag en stelhet mellan skulderbladen som var väldigt påtaglig. Det kändes hela dygnets vakna tid i ett par dagar. Så igår när jag satt och arbetade så kände jag att det kändes inget bra och  så jag började kika runt på behandlingar på nätet, men nu är ju sommar och kliniker dom stänger igen….

Så jag vände mig till Youtube för att kika på övningar och gick därefter till gymmet och struntade jobba klart. Hur vi sitter framför våra datorer, mobiler är väldigt viktigt samt hur vi går och står. Jag har i några år tränat mycket för hälsans skull, men på midsommar var det troligtvis dragit ute och då hände något med min rygg.

Det var väldigt intressant det här med hunchback, kutrygg som det heter på svenska.

Jag fann denna man på Youtube som hade grymma tips. Nu är det en helt annan video och jag har inte kikat denna, men dom jag såg var topp så jag började följa direkt!

Faktum är att om man inte har en bra hållning så kan man skada kroppen med tunga vikter, då det blir inte jämn belastning på kroppen. Så när jag var på gymmet igår så reflekterade jag lite extra på människor med sämre hållning och ville nästan säga: fixa hållningen innan du går på tyngderna.

Jag hade aldrig problem med stela axlar innan jag lade in lite tyngd framtill och jag hoppas på lösa det inom en rimlig framtid och troligtvis så kommer kännas som en stor lättnad för mig minska på det.

Nu med nya övningar, goda råd från gymmet och avslutade med massagestolen igår så känner jag mig nästan återställ! 

Kommentera