Hälsa

Så löser du mörka ringar under ögonen som man

Att vara man och få mörka ringar under ögonen borde vara lika lätt åtgärdas som hos kvinnor. Men fortfarande har män inte lika bekväma att ta fram en concealer och applicera under ögonen då dom inte vill använda smink. Men jag kan berätta för er att det är fler män än du tror som använder sig av concealer under ögonen. Varför skulle man inte göra det?

Men varför får man mörka ringar under ögonen? Jag berättar närmare!

 

 • Brist på sömn
  Är en väldigt vanlig anledning, däremot skulle jag det mer rör sig om svullna påsar och rött runt ögonen.
 • Brist på vatten
  Här är något som stämmer, äter man dåligt och inte dricker tillräckligt med vatten så får man faktiskt mörka ringar under ögonen. Det har jag upplevt själv, så börja att ta hand om dig så ska du se att ringarna blir lite bättre.
 • Krämer
  Att lägga pengar dyra ögonkräm för mörka ringar under ögonen skulle jag säga inte fungerar så mycket. Krämer är mer för att motverka torr hy och linjer, är det linjerna som är problemet så testa botox och börja använda solglasögon på sommaren.
 • Hålighet under ögonen
  När vi åldras tenderar vårt “babyhull” i ansiktet, allt vårt fett i ansiktet att vandra nedåt i ansiktet. Det är därför vi får hamsterpåsar, djupa veck runt näsan (nasolabiala vecka, löses med trådlyft, fillers, ansiktslyft mm) och hålighet under ögonen som gör att vi ser trötta ut.

 

Just fettet under våra ögon kan skapa en skarpare skåra och verkligen bidra till att vi ser trötta ut. Det blir inte bättre av att kollegor, vänner påpekar att man ser trött ut. (Jag har aldrig förstått grejen med att behöva påpeka att någon ser trött ut). När huden är tunn kan man med stor fördel göra en tear trough Trough Göteborg behandling mot mörka ringar under ögonen. Det ska tilläggas att du behöver inte gå och oroa dig i onödan, det gör inte ont då kanyl går in från kinden och sedan sveper lätt under ögonen, det känns betydligt mer att göra läppar.

Jag har faktiskt gjort en Tear trough behandling och jag älskade det, håller längre än jämfört med läppar…
 • Fettdepåer under ögonen
  Ibland fungerar inte tear trough behandling, det kan bero på att ditt faktiskt problem är en fettkudde under ögonen som behöver opereras bort. Oftast sker det från insida ögon så inga synliga ärr gess. Filler som läggs för ytlig under kan ta till sig vätska så det kan även bidra till att du inte är en kandidat och att operation eller att leva med du inte har tur i det genetiska lotteriet. Citylaser erbjuder även plastikkirurgi.

Som med allt, hur vi åldras perfekt hur vi lever.

Män tex deras hud är i snitt 15 % mer sliten och hår än kvinnors för dom inte tar hand om sin hud med solskydd, återfuktar den osv. Sen vill jag även tillägga att ansiktet har mängder av muskler som behövs “tränas” och varför inte spana in behandlingar som radiofrekvens och mikroström. 

Tear trough tar drygt 30 minuter att utföra och det finns en risk att få blåmärken. Citylaser har god erfarenhet av denna typ av behandling. Jag brukar alltid rekommendera människor att ta en konsultation och planera ev kommande behandlingar och lägga upp en behandlingsplan. För som med allt byggdes inte Rom över en natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *