Ekonomi

När man har en klockren affärsidé som inte kan vänta

I samarbete med foretagslan.io

Är du som mig som tycker om att resa och ta vara på livet? Visst är det härligt? En sak som jag tänkt på är att resor man gör inte behöver vara rena nöjet, man kan faktiskt kombinera det med business och leta efter nya spännande produkter att ta hem! 

För något år sedan, så funderade jag på om jag skulle sälja “porrengöring sugmaskiner via Instagram” vilket jag sedan valde bort, men som sett säljer väldigt bra och har hög marginal på. Men jag har såld och tjänat pengar på pälskragar och jösses vad det sålde bra, jag sålde flera kragar i veckan och det var både enkelt och inte så tidskrävanden via Blocket.

Nu är det superenkelt att sätta upp en hemsida och börja sälja online och vem som helst kan nästan klara av det.

Har du funnit en produkt som du vill sälja och som du vet är trendigt just nu (viktigt att hoppa på trenden först) och har affärsidén klar, så kan det vara värt att ta ett företagslån, så att du snabbare komma igång . Se till att ha koll på räntan och dina marginaler.

För när det gäller driva verksamhet så är det lätt att göra pengar om man har pengar!

Anskaffning av kapital till företaget

Personligen skulle jag säga att det är bättre att ta ett företagslån än att ta in en delägare/investerare, för det kommer kosta dig mer i slutändan då du behöver dela vinst och det är du som arbetar och sliter. 

Mitt andra tips är, säg inte upp dig från ditt nuvarande arbete. Du kommer hinna med att arbeta på sidan av till en början och blir det mycket att göra kan du exempelvis använda dig av lagerhantering som paketerar åt dina ordrar, du kan även använda dig att konsulter som sköter din marknadsföring från distans och även automatisera din kundtjänst och ha en FAQ. Det kan om du vill att det inte ta så mycket tid att driva företag skulle jag säga, om man vet hur man driver företag smart. Spana in boken 4 timmars arbetsvecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *