Övrigt

När jag hade bananfluga attack här hemma

Nyligen hade jag några bananflugor här hemma, sedan blev det några fler och därefter var det en hel svärm av dom. Det kändes som om det inte blev något stopp på dom och det var väldigt frustrerande att ha dom där och svärmande i köket. I brist på hur jag skulle lösa detta problem googlade jag: Hur blir man av med bananflugor, det visade sig att det fanns ett knep och det var att ta en tallrik med äppelcidervinäger, honung och lite diskmedel för minska ytspänningen och ställa fram. Till min chock såg jag att flaskan som har en pip utan piplockskork på hade mängder av flugor i sig?!  Den hade redan fungerat som en fälla i sig.


Redan första dagen så började det samlas flugor i tallriken men det tog flera dagar att få det att minskas, ett tag tänkte nu ringer jag Anticimex så får dom komma spruta gift.

Roligt fakta:Vi säger ofta bananflugor men egentligen det olika arter i familjen daggflugor, men det är något med flugor och bananer faktiskt.

Bananflugor dom gillar äckliga saker att lägga ägg i övermogna och jästa frukter och grönsaker, slattar av vin och öl samt i diskhoar med flera ställen. Nu när jag tänker efter hade jag nog en gammal citron i köket! Flugorna kommer främst på sensommaren.  Det är svårt bli av med dom om man fått dom det går väldigt fort, från ägg till färdig fluga sker det på omkring 8 dagar och då kan varje hona lägga 500 ägg. Därför fler flugor kan bli ännu fler och tillslut mängder om man inte får bukt på det.

Jag fick lite panik så jag började super städa och försöka hitta roten till problemet för efter ha läst informationen hur dom förökar sig blev stressad. Det var nämligen uppe i den nivån att det var en svärm av flugor, hoppas ni inte tycker jag är äckligt nu haha, men detta kan hända den bästa!
Nu har jag tips här hur man undviker få dessa jävliga flugor:
  •  Håll borta allt fruktavfall och undvik övermogen frukt i skålarna
  • Returflaskor, rengör och låt ej så öppet
  • Undvik disk som står framme länge
  • Ha ingen matrester i diskon
  • Kast soppor regelbunder
  • Rengör diskon och golvbrunn för få bort ägg vid mynningen med en borste
  • Går det inte hantera ring in Anticimex om du inte får bukt med problemen inom några dagar

 

6 reaktioner på ”När jag hade bananfluga attack här hemma

    1. visst var det grymt, kändes väldigt äckligt att dom redan hade bott i min vinägerflaska som jag säkert använt med flugor i (kräks)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *