Motgift mot fillers-Hyalase

Något som är jättebra som inte alla vet om är att man kan ta motgift om man fått en fel behandling på sina läppar!

Jag fick en extremt dålig upplevelse på en klinik 2 år sedan och det har ännu inte läkt ur helt så nu kommer jag lägga lite motgift på tisdag. En vän till mig hade lagt fillers i läppkanten och hennes läppar hade börjat flyta ut utanför hennes mun, det var inte så fint. Några dagar sedan när jag träffade henne var hon mycket finare för nu hade hon fått motgift 🙂

Jag tror många som fyller läppar fyller över läppens kapacitet, lite som när vissa tjejer lägger in 500ml på första bröstoperation och huden blir helt spänd och glansig. Det ser nästan ut som om den ska sprängas, samma sak tror jag det är med läppar. Man gör nog bäst fylla sakta men säkert…

Sist la jag i 1ml, så här i efterhand var det för mkt tanke på att jag kunde klarat mig på 0,5 men sprutorna såldes i hela. Ska det vara ska det vara, råkade mitt måtto vara!  inte så bra!

Hyalase: är ett licenspreparat godkänt av läkemedelsverket. Medlet löser upp Hyaluronsyran omedelbart efter injicering. Hyalase används för att rätta felbehandling med fillers.

 

Hyalase-2-B_A-GalleryImage

 

Här är ett typiskt behandling som gått bra, här har det spritt sig utanför läppen. Läpparna ser väldigt stela ut med. Man bör tänka så man inte väljer ett hårt preparat för det känns för ens partner när man hånglar, det är inte mjukt. Jag rekommenderar Juvaderm endast när det kommer till mjukhet, jag kan ev veta ev ett annat som är lika mjukt men det har inte riktigt lanserats ännu.

Man kan ta bort det hos Estetiskt hudläkarcentrun

Här nedan är lite andra blogginlägg jag skrivit om fillers:

Läs mer om säkra filler

Läs mer om filler guiden

Läs mer om filler i ansiktet

Nytt filler märke på marknaden

Varning för filler kopior på marknaden

Få bort mörka ringar med fillers

Säkra injektioner

Filler

5 comments / Add your comment below

 1. Hej!

  Jag gjorde läpparna en vecka sen, och min vänstra överläpp är större än höger sida, samt att på höger sida, nära mitten finns en stor klump som vägrar lägga sig, den syns så extremt mycket när jag pratar, klumpen hänger liksom! Jag är så ledsen och skäms för att visa mig! Jag undrar vad det kostar att lägga motgift? Tacksam för svar.

  Med vänlig hälsning, Sarah

  1. Hej, vad tråkigt, det brukar ofta kostar 1000kr för motgift. En klinik som kan rekommendera är: http://www.laserestetik.com/.
   Det kan behövas göras i 2 omgångar då man inte kan lägga i för mkt för risk för insjunken läpp, då kan dom dela upp din behandling på 2 omgångar! Lycka till! kram J

 2. Hej! Jag hoppas få svar av dig då jag jag inte finner svaret nån annan stans. Jag undrar hur mycket hyalase sprider sig. Dvs om den sprutar i just på en punkt jag vill försvinna men att medlet kanske sprider sig längre än så? Eller är det så att just där man lägger denna lilla droppe hyalase, där stannar det? Hoppas hoppas du kan ge mig ett svar <3

  1. hej, förstår svårt hitta allt på google tyvärr. Jag har provat detta några gånger (tyvärr) och jag kan faktiskt säga att det är väldigt exakt där man sprutar där det försvinner. Jag tycker att det börjar lösa upp nästan direkt fast det ska ta 48h typ och det gör ondare än att göra filler.
   När det gäller motgift ska man hellre göra flera gånger än mycket åt gången för att få det kontrollerat. Jag gjorde mitt hos :http://www.ehlc.se/team/ hos Anne Wetter. Jag har läst att lägger man för mkt motgift mer än man har filler kan ens egna läpp minska som bieffekt och det vill man inte.

   Vi la på ett ställe det hängde, vips var det borta på några dagar 🙂

Kommentera