IPL- effektiv behandling mot pigmentfläckar

Jag har lite vänner som fått olika pigmentfläckar som dom har klagat en del på. Dom brukar få jobba ganska mycket med smink för att försöka dölja dom, då fläckarna är mörka och huden är ljus så blir lite som att det behövs punkt täckas för få en jämnare bas. Mina vänner har provat olika kemiska behandlingar men det har knappt hjälpt.

Pigmentfläckar är väldigt vanligt och framträder i regel i 30-åldern och brukar uppkomma av solexponering, hormonförändringar och hudens naturliga åldrande. Pigmenteringar uppstår när melaninet inte längre sprids jämnt i huden utan klumpar sig och framträder som mörkare fläckar.

Nu har jag hittat en behandling här som går lite djupare och är skapad för att behandla denna typen av problem.

IPL Cellox 10
IPL Cellox 10

Hur fungerar det: Först rengörs huden runt pigmentfläcken och där efter så appliceras en svalkande gelé runt pigmentet. Kristallen på IPL-handtaget har genom gelén full kontakt med huden. När pulsen skjuts upplever man som en liten snärt mot huden. Flera pulser slussas ned i huden tills dess att pigmentet mörknat. IPL-ljuset söker sig till melaninet i huden och ödelägger pigmentet i de celler som har en överdriven melaninmängd. Pigmentet försvinner genom att pigmentet koagulerar.
Efter en pigmentreducering ser man hur pigmenteringarna blir mörkare och inom ett par dagar kryper pigmentet upp mot hudytan som små svarta korn som successivt trillar av huden.

IPL Cellox 10
IPL Cellox 10

Behandlingstid: ett behandlingstillfälle tar mellan 10-15 minuter. Svåra pigment kan behöva behandlas vid flera tillfällen, beroende på storlek och utbredning på pigmenteringen. Det rekommenderar ca 3 veckors mellanrum mellan varje behandlingstillfälle.

Inom 5-10 dagar har pigmenteringarna försvunnit och bleknat betydligt.

Jag tycker denna IPL behandling från Victus clinic  med Cellox 10 verkar vara väldigt effektiv så detta kan vara något för er som också stör er på pigmentfläckar att prova! 🙂

Kommentera

Missjennie på Facebook

Följ gärna Missjennie.se på Facebook


This will close in 100 seconds