Karriär

Investera en slant i något man tycker är intressant

Jag har en längre gått och tänkt på att jag ska investera i lite mer intressanta aktier för att spara gör ju ingen rik. Att försöka spara pengar och komma upp i stora volymer det kommer ta en oändlighet. Sen vet jag att många investerar i sin bostäder och tror sig vara rika för att dom går vinst några hundra tusen. Men dom som lyckas bra med bostäder är dom har mer belånat och flyttar sina pengar mellan olika aktier och har flera bostäder och cashar in vs ha pengarna bundet likt på banken. Det gäller att ha ett öga och attrahera mer pengar så kommer pengar!

Nu är det några år kvar till pensionen men när den väl inträffar vill jag ha ett hus i Spanien som är avbetalt och klart för att kunna ha det bra. Många som väljer att investera i aktier väljer företag efter kända varumärken som tex HM och så vidare men för säkra kort tror inte jag kommer generera lika mycket som om man tex satsade på det nya som är Esport aktier. Det rör sig om att man investerar i esport och gaming, ett område där det finns mycket pengar inblandat.

Ett spännande område att läsa på lite mer om tycker jag, jag har sedan ett tag tillbaka laddat ner Avanza app när tid finns ska jag slå till på några nya aktie köp. Jag tror att man bör vara någorlunda påläst innan man börjar köpa aktier, läsa i olika guider osv så att man gör rätt från början. Uttrycket man lär sig av sina misstag tror jag inte var någon smart person som kom på! 

Jag läste någonstans att det tar längre tid att bli bra på något om man inte intresserar sig om ämnet. Älskar man sport och man nu kan tjäna en slant på det kör på det, jag själv tycker om skönhet och kan tänka mig investera i det eller i Tech. Man bör ju finna något intresse att sitta läsa och spendera tid om ämnet för att bli bra på det.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *