Insikter om ekologisk livsstil och naturlig hälsa presenteras på Natural Products Scandinavia 2018

Ända sen starten har Natural Products Scandinavia etablerat sig som det branschevenemang där de senaste trenderna och forskningsrönen inom naturlig hälsa och välbefinnande i de nordiska länderna presenteras.

Uji matcha energidryck 

Mässan återvänder till MalmöMässan den 14-15 november, och tusentals stora inköpare – som bl.a. Aldi, WeMake, Life, Helsekost, Holland & Barrett, Åhléns, Matas, Dansk Supermarked, 7-eleven Denmark, IKEA, H&M, Coop Trading, Netto och Magasin du Nord – kommer att besöka mässan för att göra inköp bland de senaste nyheterna och ta del av viktig kunskap om marknadsstatistik, tillväxtmöjligheter och konsumentbeteenden som påverkar branschen.

Johannes Cullberg, vd och grundare av Paradiset, (Sveriges största ekologiska livsmedelsaffär), säger: “Natural Products Scandinavia och Nordic Organic Food Fair är året viktigaste evenemang för oss. Det var här vi hittade våra första leverantörer och vi deltar varje år.  Om du inte deltar här så går du miste om många möjligheter att ta dig in på de bästa butikernas hyllor.”  Johannes kommer att hålla ett föredrag i Natural Theatre, kl. 13.45 på mässans första dag, om tre nyckellösningar som måste till för att ta ekologiska mat till nästa nivå: billigare mat, bättre teknik och ökad individanpassning.

Hållbart mode och hållbara förpackningar

Svenska konsumenter går i bräschen för en hållbar livsstil, vilket gör det viktigare än någonsin att skapa varumärken med etisk profilering. Mikel Feijoo Elzo, grundare och ledare för det etiska modemärket skunkfunk, kommer att berätta hur man skapar ett globalt märke inom mode som är både etiskt och miljömässigt hållbart i varje del av tillverkningskedjan.

Eftersom mässan i år har avsatt ett temaområde för miljömässigt hållbara förpackningar kommer Roland Arbesleitner, segment packaging manager på Lenzing AG, att tala om hållbara alternativ till plastförpackningar för frukt och grönt i sitt föredrag kl. 15.00 den 15 november, (arrangerat av Packbridge).  Han kommer även att ge exempel från Centraleuropa och hur dessa allmänt bidragit till att skydda miljön.

“Trots alla sina fördelar har plastförpackningar blivit föremål för granskning från konsumenternas sida. Hållbara alternativ krävs för att minska den ansamling av plastskräp och plastpartiklar vi ser i dag i både mark, floder och hav. Branschen svarar med att arbeta intensivt för att introducera mer hållbara lösningar på marknaden. Ett antal sådana miljövänliga alternativ, speciellt för färskvarusektorn, kommer att presenteras och diskuteras under föredraget,” säger Arbesleitner.

När det handlar om att förstå och reagera på hållbarhetstrender har Johanna Wretling Stadler från Zenit Design mycket att berätta.  Zenit Designs kunder värdesätter att ha användares kunskaper som en utgångspunkt för hållbara innovationer och produktutveckling.  “För att kunna reagera på en omvärld i förändring på ett bra sätt måste vi förstå åt vilket håll förändringen styr oss. Jag kommer att titta på hur trender uppstår och hur de kan utvecklas över tid – antingen hur de blir till något större eller försvinner helt,” säger Stadler. Hennes föredrag som arrangeras av Packbridge, äger rum kl. 11.15 den 14 november.

Konsumtionstrender inom hälsa och kosttillskott

Om du är intresserad av området naturlig skönhet och välbefinnande, så kommer Povilas Sugintas, forskningsanalytiker på Euromonitor International, att tala om den kvalitativa och kvantitativa utvecklingen på marknaden för naturlig hälsa, både globalt och i Norden.

“Jag kommer att beskriva globala trender inom naturläkemedel i stora drag. Sen ska jag gå in närmare på hur bilden ser ut i de nordiska länderna. Slutligen ska jag tala om hur företag inom denna sektor som vill upprätthålla och öka sin försäljning måste vara beredda att låna strategier från försäljningen av konventionella läkemedel. Där blev man varse en stagnation i tillväxten för flera år sen och har haft gott om tid att tänka ut alla möjliga genomförbara lösningar,” säger Povilas Sugintas.

Karina Kaae Hermansen, strategisk rådgivare på Sustainable Lead, kommer att beskriva hur framtiden kommer att te sig avseende konsumenthälsa och välbefinnande. Fokus på mikro- och mottrender ersätts av ny produktutveckling och kreativt varumärkesbyggande, och Karina kommer att beröra biohacking, individanpassad näring, AI, bakterier, mental hälsa och sömn i sitt föredrag kl. 12.30 den 15 november.

Midsona och Svensk Egenvårds ordförande Peter Åsberg och vd Mats Nilsson kommer att presentera den senaste utvecklingen och beskriva framtiden för kosttillskottssektorn i Sverige.  Deras föredrag som äger rum kl. 15.15 den 14 november, kommer också att handla om hur Svensk Egenvård representerar branschen genom att fungera som ett bollplank för regeringen.

Mer information och hela seminarieprogrammet med tider på Natural Theatre hittar du på www.naturalproductsscandinavia.com/education/natural-theatre.

Anmäl dig och få fri entré

Natural Products Scandinavia, (som samarrangeras med Nordic Organic Food Fair), är den största nordiska branschmässan och konferensen med inriktning på naturlig hälsa, skönhet, ekologisk livsstil, egenvård och ekologiska livsmedel.  Mässan återvänder till Malmö onsdagen och torsdagen den 14-15 november och kommer att presentera mer än  500 utställare av naturliga och ekologiska produkter – vilket gör 2018 års mässa till den största och bredaste hittills.

Du hittar mer information och anmäler dig för fri entré på www.naturalproductsscandinavia.com eller www.nordicorganicfoodfair.com (direct link: www.eventdata.co.uk/Forms/Default.aspx?FormRef=NPSB8Visitor&TrackingCode=NPUK429).

Kommentera